Ioan Adrian HOMAN are 43 de ani, este născut în Rădăuţi şi figureză cu domiciliul în comuna Frătăuţii Vechi din judeţul Suceava, dar pe contul de Facebook susţine că trăieşte în Mogoşoaia (Ilfov), ceea ce probabil e adevarat, ţinând cont de afacerile în care este implicat.

Este prezentat ca un “băiat bun” încă din 2007, în povestirea “Şcoala de gangsteri de la Vicov“, publicată pe site-ul poezia.ro. Acolo se spune că lui Ioan Adrian HOMAN i se spunea “Gaia” şi “nu avea scrupule: şi-a prădat chiar soţia din Germania, cu care are un copil“. De atunci au trecut mulţi ani, iar suceveanul pare că şi-a schimbat doar părul, nu şi năravul.

În anul 2008 a înfiinţat firma de construcţii GRUPOHOMAN SRL (CUI: 24353808), cu sediul social în Cluj-Napoca. Nu a desfăşurat activitate până în 2013, an în care a mutat sediul social la Bucureşti şi a raportat o cifră de afaceri de 385.684 lei, un profit net de 146.541 lei şi datorii de 746.748 lei.

În 2014 “a rupt piaţa”, exerciţiul financiar fiind încheiat cu pierderi de 1,08 milioane lei la o cifră de afaceri de 1,22 milioane lei, şi datorii de 4,13 milioane lei. În iulie 2015 a intrat în insolvenţă la cererea creditorului SW UMWELTTECHNIK ROMÂNIA SRL, iar în decembrie 2016 s-a trecut la faliment – Dosarul nr.13394/3/2015. Conform tabelului definitiv consolidat al creanţelor, publicat de lichidatorul judiciar BNS INSOLVENCY IPURL (Nicoleta Sofia BERNEANU) pe 26 mai 2017, datoriile GRUPOHOMAN SRL se ridică la 1.848.772,27 lei.

În martie 2015, când situaţia GRUPOHOMAN SRL era clară, Ioan Adrian HOMAN înfiinţează HOMPREST SRL (CUI: 34243926), iniţial cu sediul social în Bucureşti, în 2006 mutat în Voluntari (Ilfov), iar în 2017 readus în Capitală. Pentru că era unic asociat la cealaltă ţeapă, “Gaia” s-a asociat în această firmă cu Adrian-Bogdan STĂNESCU (25 de ani), individ cu domiciliul declarat în Călăraşi.

La doar nouă luni de la înfiinţare, pe 14 decembrie 2015, creditorul BLUEBELL SECURITY FORCE SRL Târgovişte (CUI: 31108160) solicită deschidrea procedurii de insolvenţă împotriva HOMPREST SRL. Abia pe 28 iunie 2017, Tribunalul Bucureşti a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă şi a numit practicianul AA TOTAL INSOLVENCY IPURL (Ioan NISTOR MANDACHE) îm funcţia de administrator judiciar provizoriu – Dosar nr.45561/3/2015.

În cadrul procedurii, data de 11 august 2017 este termen limită de înscriere la masa credală, iar prima Adunare a Creditorilor este programată pe 6 septembrie 2017, ora 15:00, la sediul administratorului judiciar. HOMPREST SRL a atacat sentinţa de deschidere a procedurii cu apel, dar deocamdată dosarul nici nu a fost înregistrat la Curtea de Apel.

Probabil anticipând decizia Tribunalului Bucureşti, în luna februarie a acestui an Ioan Adrian HOMAN a mai înfiinţat o firmă de construcţii – HOMSTRADE SRL Bucureşti (CUI: 37072014). Prin urmare nu va fi nicio problemă dacă apelul va fi respins sau dacă HOMPREST SRL va trece la faliment – “Gaia” are soluţie de back-up.

Interesant este faptul că, la un moment dat, “Gaia” a avut de gând să intre şi pe zona jocurilor de noroc. Astfel, în noiembrie 2015 a înfiinţat împreună cu germanul Daniel DOMALSKI (33 de ani) societatea TIPICO BET SRL Bucureşti (CUI: 35209086), care urma să se ocupe cu “activităţi de jocuri de noroc şi pariuri” (cod CAEN: 9200). TIPICO BET SRL, la care doar HOMAN este administrator, nu a raportat activitate pentru 2015 şi 2016, iar în luna mai a anului acesta a fost declarată INACTIVĂ de către ANAF. (sursa foto: facebook.com/grupohoman.net)10 August 2017

1 Opinie până acum.

 1. Homan Adrian says:

  REPLICA LA ARTICOLUL DOMNULUI DAN SCARLAT DE PE http://WWW.SUPERVIZOR.RO

  10.08.2017 ziua in care am citit un articol scris de domnul Dan Scarlat si, dupa ce am terminat de citit m-am gandit, oare sa tac si sa ma fac ca nu am citit nimic sau sa spun de fapt adevarul? Am decis sa scriu sirul tuturor lucrurilor expuse de domnul Dan Scarlat care, sub puterea condeiului si a faptului ca nimeni nu il trage la raspundere scrie dupa bunul plac. Am decis sa scriu pentru mama mea care mai devreme sau mai tarziu va citi si ea cele scrise de domnul Dan Scarlat si care isi va face milioane de griji si nopti nedormite, pentru familia mea care si ea va citi, pentru prietenii mei, pentru partenerii mei de afaceri si nu in ultimul rand pentru dusmanii mei.
  Ei bine, sunt Adrian Ioan Homan, am 43 ani si am domiciliul stabil in Mogosoaia si asta pentru ca in tara mea platesc ratele unei case. Ma gandesc oare asta am voie sau nu sa o fac? Nu am fost niciodata casatorit pina la acesta varsta si nu am un copil in Germania. Daca la mine acasa mi se spunea *Gaia*, asta nu inseamna ca, cu dumneavostra domnule Dan Scarlat am jucat vreodata castelul pe dealurile copilariei mele si nu cred ca ma puteti numi asa ci asa cum scrie in buletinul ce il posed, respectiv Adrian Ioan Homan.
  Intradevar, in anul 2008 am infiintat societatea GRUPOHOMAN SRL si care pina in anul 2013 nu a a vut activitate pentru ca am muncit pe meleaguri straine. In anul 2013 am decis sa vin in Romania si sa fac ce stiu mai bine, adica constructii. Am venit in capitala unde venim toti dealtfel si am inceput sa muncesc. Stiti domnule Dan Scarlat ca eu de cand am pus piciorul in Romania nu am fost intr-un concediu? Eu asta Gaia care il numiti dumneavostra stimabile Dan Scarlat, scolit la scoala de gangsteri. Parca gangsterii nu muncesc, nu?
  Si da, chiar am crezut ca voi rupe piata prin munca mea, fara ghilimele, dar am avut ghinionul sau nesansa sa ma lovesc de oameni *cinstit*, *corecti*, *onesti* si aici ma reefer la domnul George Cusa, *regele asfaltului* si paronul firmei SC GECOR SRL. Il stiti nu? Poate faceti ceva anchete gazetaresti ca s-ar putea sa aveti multe surprize. Ce ziceti? Acestui domn venerabil George Cusa i-am lucrat doua drumuri, respectiv la Malu cu Flori si la Raul Alb in judetul Dambovita drept pentru care, ca recunostinta a muncii mele am primit o teapa de 1.207.210,15 lei in urma efectuarii drumului la Malu cu Flori si 588.325,19 lei la Raul Alb. Si nu o spun eu domnule Dan Scarlat, ci domnul expert tehnic judiciar Uta Veronel in cele doua expertize efectuate dupa ce eu am muncit zi lumina si care le gasiti in dosarul de la Giurgiu cu numarul 44974/3/2015 la Sectia Civila. Cat ziceati ca am datorii pe SC GRUPOHOMAN SRL? 1.848.772,27 lei? Pai sunt la SC GECOR SRL domnule Dan Scarlat, acolo sunt. Toata piatra livrata de SC SW UMWELTTECHNIK ROMANIA SRL este in acele doua drumuri si banii sunt in conturile firmei SC GECOR SRL.
  Si da, in luna martie 2015 mi-am deschis o societate, respectiv SC HOMPREST SRL, si m-am asociat nu cu un individ domnule Dan Scarlat si cu un OM. Toate au fost bune si frumoase pina in luna iulie 2015 cand am colaborat cu o alta firma faimoasa SC GOOD PROD SRL, o stiti si pe asta nu? Poate faceti si aici ceva anchete gazetaresti. Ce ziceti? Si acestui domn venerabil Crecan Ioan Gheorghe, i-am prestat servicii la Centura Orasului Targoviste de vreo 735.400 lei. Ce credeti mi-a platit? Va spun eu, NU! Si ce credeti, in graba mare ca erau termenele depasite conform graficului lucrarii Primariei Targoviste, am incpeut sa lucrez fara sa existe un contract intre noi, pentru ca gangsterii lucreaza sub un cuvant de onoare, ca ulterior sa imi spuna ca nu ma recunoaste si am ramas si fara contrcat si fara banii munciti. Desi, ce crezi domnule Dan Scarlat, am sute de poze de la lucrare, martori, documente…etc. Am facut chiar si o plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Targoviste si are numarul 3985/P/2016. Cred ca ar fi interesant sa cititi acea plangere din dosar si sa vedeti cu cine se lauda stimabilul domn Crecan Ioan Gheorghe ca este prieten si protejat. Ce ziceti?
  Interesant insa mai este un lucru ca, nu ati scris nici un rand de faptul ca SC HOMPREST SRL are doua procese castigate, respectiv cu SC COSTANT DEVELOPMENT BUSINESS SRL suma de 28.636,34 lei plus penalitai conform contract de 1% pe zi intarziere si cu SC CORSAN CORVIAM CONSTRUCCION S.A. MADRID SUCURSALA BUCURESTI suma de 13.956,39. Pe acestia din urma ii cunoasteti domnule Dan Scaralat? Incercati si aici o ancheta gazetareasca. Ce ziceti? Si nu mai scrieti ca mai am un proces pe rol cu SC ARGECOM SA, pentru suma de 380.000 lei, carora le-am prestat servicii in Comuna Oboga, Judetul Olt. Si ce credeti domnule Dan Scarlat, au incasat banii de la primaria mentionata si au ramas la ei in conturi la dispozitia domnului Gigi Axinte. Acest domn venerabil imi retine la Statia de Mixturi asfaltice din Comuna Ulmi, Judetul Dambovita un finisor asfalt si agregate fara sa mai fie deacod sa mi le restituie, caruia i-am facut plangere penala la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si are numarul 21/P/2017.
  In concluzie domnule Dan Scarlat sunt o Gaie prost scolita la Scoala de Gangsteri de la Vicov si am zis sa imi incerc norocul la jocurile de noroc cu firma SC TIPICO BET SRL . Am ramas insa tot cu munca o santier ca este mai bine asa, altfel ce ati mai fi scris dumneavoastra?
  Cand faci greseli in mod intentionat esti direct responsabil, pentru ca asa cum se zice *ce-si face omul cu mina lui se numeste lucru manual*, dar cand altii *ti-o trag* cu buna stiinta cum se numeste domnule Dan Scarlat?
  Si pentru ca tot *mi-am intrat in mana* cu procesele, voi mai adauga inca unul cu dumneavostra pentru ca scrieti lucruri fara just temei si pentru ca imi stricati reputatia chiar si aia de gangster cum ma numiti dumneavostra.

Spune-ți opinia