ROMIL SERVICE: creditorii revendică 76 milioane lei, administratorul judiciar a aprobat doar 22 milioane lei!

ROMIL SERVICE SRL Iaşi (CUI 6790146), firmă înfiinţată în 1994 şi care a devenit dealer autorizat „Iveco” în 1997, a raportat la finalul anului trecut datorii totale de 55,53 milioane lei. Pe 10 iunie 2015, s-a cerut în insolvenţă, iar în documentaţia depusă la Dosarul 4116/99/2015 a susţinut că are datorii de 40.054.046 lei. Pe 22 iulie 2015, administratorul judiciar EUROBUSINESS LRJ SPRL (reprezentant Eduard PASCAL) a publicat un raport, în care menţionează că debitoarea ROMIL SERVICE SRL ar avea contractate credite şi linii de credit în valoare de 1,565 milioane euro, dar nu pomeneşte nimic despre contractele de leasing sau despre alte datorii.

ROMIL-SERVICE-credite-600

Săptămâna trecută a apărut şi tabelul preliminar al creanţelor, din care aflăm că masa credală provizorie ar fi de puţin peste 22 milioane lei, reprezentând 21,43 milioane lei creanţe scadente şi 583.069,53 lei creanţe nescadente. Problema este că această sumă acceptată de administratorul judiciar este de 3,4 ori mai mică decât suma solicitată de creditori, care se ridică la 75.895.545,86 lei.

Cea mai mare cerere a fost formulată de IVECO CAPITAL LEASING IFN SA şi se ridică la 61,8 milioane lei, reprezentând „debite în lei şi euro rezultând din contractele de leasing, contractele de închiriere, contractul de tranzacţie din 05.09.2012, încheiate între părţi”. După ce îi pune la îndoială „realitatea”, administratorul judiciar admite creanţa „sub condiţie suspensivă până la efectuarea punctajului între părţi şi clarificarea debitului şi a realităţii creanţei”, dar nu o trece la total, prin urmare lasă creditorul şi fără drept de vot.

Probabil că administratorul judiciar nici nu şi-a dorit să clarifice „din prima” această creanţă, prima şedinţă a creditorilor fiind programată pe 4 septembrie. Dacă ar fi admis creanţa chiar la jumătate din suma solicitată, acest creditor ar fi avut peste 50% din masa credală şi, prin urmare, votul celorlalţi nu mai conta. În situaţia actuală, acest creditor nici măcar nu are drept de vot.

În raportul menţionat anterior, administratorul judiciar subliniază că debitorul şi-a declarat intenţia de reorganizare şi că îşi continuă activitatea, dar nu pomeneşte nimic de faptul că nu mai este dealer „Iveco”, că cifra de afaceri a scăzut la un minim al ultimilor 14 ani din cauza mutării activităţii pe alte firme, că indicatorii economici sunt sinonimi cu falimentul. Dar poate a lăsat ca să scrie asta în raportul privind cauzele şi împrejurările care au determinat insolvenţa!

 ROMIL SERVICE SRL – tabel preliminar al creditorilor

 

Citiţi şi:

Cu datorii de 40 milioane lei, ROMIL SERVICE „trage pe dreapta”