A început războiul PORUMBOIU versus PLAHOTNIUC: fostul arbitru vrea rezoluţiunea contractului, „elveţienii” de la COMCEREAL cer insolvenţa ILVAS; avocata patroană a creditat fabrica de lapte cu 13 milioane lei?!

0

Adrian PORUMBOIU (66 de ani) a susţinut în mai multe rânduri că, în august 2015, şi-a vândut „participaţiunile în domeniul agricol – producţia vegetală şi de uleiuri – către SC «Trans Oil», prin «Delta Commodity and Financial Services (DCFS)» SA, cu sediul la Geneva”. Declaraţii de acest tip nu au apărut imediat după tranzacţie, aşa cum ar fi fost normal, ci după aproximativ un an, când se înmulţiseră reclamaţiile arendatorilor privind neplata drepturilor financiare pentru terenurile date în arendă societăţii COMCEREAL SA Vaslui (CUI: 8208253).

Tot în mai multe rânduri, PORUMBOIU a spus că, deşi a semnat contractul în august 2015, „termenul-limită pentru achitarea tuturor obligaţiilor de către TRANS-OIL a fost 30 noiembrie 2015, numai că nici în ziua de astăzi nu şi-au respectat obligaţiile contractuale” (AICI, un exemplu).

Pentru că astfel de declaraţii s-au tot repetat şi nu au fost susţinute cu dovezi (acte), ameninţările lui PORUMBOIU că va da în judecată cumpărătorul, care în realitate ar fi Vladimir PLAHOTNIUC, nu prea au fost luate în seamă de opinia publică. Ce să vezi? Chiar a acţionat în instanţă „elveţienii” de la DELTA COMODITY AND FINANCIAL SERVICES SA, plus BABYLON OVERSEAS (FZE), firmă care are sediul în Emiratele Arabe Unite şi care deţine pachetul majoritar de acţiuni la AGROCOMPLEX BÎRLAD SA (CUI: 2808054).

Dosarul cu nr.18233/3/2017 a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti pe 23 mai 2017, are ca obiect „rezoluţiune contract” şi, pe lângă Adrian PORUMBOIU, mai include doi reclamaţi – Gheorghe CHIRIAC şi Eugen CAIN, doi (foşti) directori la COMCEREAL SA. Deşi a trecut o lună de la depunerea cererii, încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

„Elveţienii” de la COMCEREAL atacă ILVAS cu o cerere de insolvenţă

Chiar dacă teoretic poate fi o coincidenţă, este mai probabil ca mişcarea efectuată alaltăieri de COMCEREAL SA să fie o reacţie/răzbunare la demersul în instanţă al fostului arbitru internaţional. Despre ce este vorba?

Pe 20 iunie 2017, la Tribunalul Vaslui a fost înregistrat Dosarul nr.2024/89/2017, adică o cerere de deschidere a insolvenţei împotriva debitorului ILVAS SA (CUI: 2433906), depusă de către creditorul COMCEREAL SA. Şi FABULOS este faptul că deja a fost stabilt primul termen de judecată – 11 iulie 2017! Probabil cei de la Tribunalul Vaslui nu s-au prins care e „şpilul” şi s-au gândit că, astfel, îl ajută pe Adrian PORUMBOIU… aşa cum au făcut în dosarul de insolvenţă şi cum fac în continuare în cazul proceselor cu arendatorii, prin amânarea la nesfârşit a cauzelor.

DE REŢINUT: o cerere a unui creditor va fi analizată după numai 3 săptămâni de la depunere, în condiţiile în care vine şi vacanţa judecătorească!

Un alt aspect care e posibil să-i fi indus în eroare pe cei care au stabilit termenul de judecată este situaţia oficială a societăţii ILVAS SA. În urmă cu vreo nouă luni, Adrian PORUMBOIU a anunţat că ar fi vândut fabrica de lapte (AICI, de exemplu), după ce, cu numai două luni înainte, declarase că, se va ocupa doar de „produse biblice: pâine, vin şi lapte”. Între timp, o fi fost exclus laptele din biblie!

În acte, societatea ILVAS SA este deţinută de Aurica NĂSTASĂ (61 de ani), o fostă judecătoare cu un fiu acuzat de trafic de droguri, în prezent avocată şi practician colaborator la ESTCONSULT IPURL.

Cum a ajuns o avocată să crediteze ILVAS cu 13 milioane lei?

Chiar dacă se spune că avocaţii câştigă foarte bine, în cazul acestei persoane vorbim de o sumă care ridică multe semne de întrebare şi care ar trebui să suscite interesul Baroului Vaslui, Fiscului… poate chiar şi al procurorilor.

În ultima declaraţie de avere depusă în calitat de judecător, pe 3 martie 2009, Aurica NĂSTASĂ („botezată” şi NĂSTASE prin presa locală) a precizat că are două terenuri, un apartament şi o casă, un autoturism RENAULT din 2005 şi 30.000 lei la CEC. Adică o avere de CEL MULT 200.000 de euro.

Conform hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor nr.287/27.01.2016, s-a aprobat „majorarea capitalului social al SC ILVAS SA de la 333.195 lei la 13.435.854 lei, cu suma de 13.102.659 lei, prin emisia unui număr de 131.026.590 acţiuni noi, fiecare cu o valoare nominală de 0,10 lei, rezultate prin compensarea creanţei în valoare de 13.102.659 lei deţinută de dna Năstasă Aurica faţă de societatea cu acţiuni„.

Altfel spus, anterior datei de 27 ianuarie 2016, această avocată a împrumutat societatea ILVAS SA cu peste 13 milioane lei. Este posibilă şi varianta unei/unor cesiuni de creanţe, adică NĂSTASĂ a cumpărat creanţe de 13 milioane lei de la diverşi indivizi. cum ar fi Adrian PORUMBOIU, iar preţul de achiziţie a fost mai mic decât valoarea nominală. Chiar şi aşa, o verificare a evetualelor cesiuni şi provenienţei banilor care au adus-o pe NĂSTASĂ în postura de patroană la ILVAS SA nu ar strica.

Până la această verificare care probabil nu se va efectua niciodată – Fiscul sau Baroul Vaslui nu se vor „autosesiza” în această privinţă, pot să pun pariu – aştept data de 28 iunie 2017, când este programat un nou termen în Dosarul de insolvenţă COMCEREAL SA, de la Tribunalul Iaşi. Şi, desigur, aştept şi viitoarele mutări din războiul PORUMBOIU versus PLAHOTNIUC… mai ales după ce am văzut această declaraţie a vasluianului: „Chiar aşa, ce să facă? Să mă împuşte?!(foto: Liviu Chirica/Zoom Art)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contactLĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.