Anul trece, neregulile „ColonHelp” rămân; Încălcare a drepturilor salariale la fosta firmă a unui director ITM

ingrasare-600

Anul trece, neregulile „ColonHelp” rămân
A mai trecut un an în care niciun Comisariat pentru Protecţia Consumatorilor (sunt 40) şi nici vreo asociaţie sau vreun centru european care oficial mor de grija consumatorului nu a sesizat neregulile (cel puţin de etichetare) de la „ColonHelp”, rumeguşul vândut de ZENYTH PHARMACEUTICALS SRL (de produs, nu e foarte clar cine îl produce), firmă patronată de Paulina AILINCĂI (împlineşte 64 de ani în aprilie). Dacă o întâlniţi, să îi spuneţi Paula, că Paulina e nume de la ţară, iar ea este o doamnă de oraş. Plus Cavaler de Malta!

Prima şi cea mai gravă neregulă este menţiunea „Numărul 1 în detoxifiere şi slăbire„. Mă mir că nu a zis şi de potenţă, probabil pentru că se adresează în special femeilor. Ca să spui că eşti nr.1 în ceva trebuie să demonstrezi, ceea ce ZENYTH PHARMACEUTICALS SRL nu a făcut pentru că nu poate demonstra aşa ceva. Am văzut că în cazul unei reclame TV apărea pentru scurt timp şi foarte mic un asterisc cu precizarea „după cifra de afaceri”. Asta este o minciună, cifra de afaceri din 2015 a fost de peste 5 ori mai mică faţă de 2011 – an în care poate era lider în vânzări de astfel de leacuri.

O altă problemă este prezentarea compoziţiei – sunt menţionate 7 ingrediente, fără precizarea cantităţii/ponderii fiecăruia. Asta duce la presupunerea că producătorul nu are o reţetă anume, ci combină ingredientele în funcţie de cantităţile deţinute în stoc la momentul ambalării. Şi altă întrebare: de unde provin aceste ingrediente, că nu e totuna dacă sunt din Brazilia sau de la Cernobâl? Şi mai menţionez doar o problemă: prospectul „ColonHelp” este în borcan şi poate fi consultat numai după achiziţionarea şi desigilarea produsului, ceea ce nu este corect.

Evoluţia cifrei de afaceri a firmei (24,3 milioane lei în 2011 şi 4,5 milioane lei în 2016) demonstrează că produsul „ColonHelp” a avut efecte secundare nebănuite – consumatorii s-au deşteptat şi nu au mai cumpărat rumeguşul respectiv. Iar în ceea ce priveşte efectele acestui produs netestat clinic, le putem vedea cu ochiul liber în această fotografie. Doamna din dreapta este Paulina AILINCĂI. Consider că sunt amabil dacă spun doar că este foarte solidă. Şi vinde cel mai bun produs de slăbire!

O veste pentru credincioşi şi una pentru contribuabili
Patriarhia Română a înregistrat la OSIM marca CATEDRALA NAŢIONALĂ pe 6 clase de produse, inclusiv pentru „conducerea şi administrarea afacerilor„, o recunoaştere palidă a activităţilor reale desfăşurate de popime. Interesant este faptul că Patriarhia a înregistrat doar această marcă, deşi foloseşte intens denumirea „Catedrala Mântuirii Neamului„. Şi site-ul se numeşte catedralaneamului.ro

O prezentare a megalomaniei BOR, mai puţin a datelor financiare, găsiţi AICI, iar vestea bună pentru credincioşi este că această Catedrală Naţională va fi inaugurată şi sfinţită peste mai puţin de doi ani, pe 1 decembrie 2018. Vestea proastă pentru contribuabili este că va mai mânca bani de la primăriile de sector, de la cea generală şi de la bugetul de stat încă 5 ani, pentru că în perioada 2019-2024 este programată „pictarea integrală a Catedralei”. Probabil cu aur de 24k! La Catedrala din Mioveni, pentru pictarea unei suprafeţe de numai 2.000 mp a fost stabilită suma de 3,43 milioane euro (+TVA). Şi vorbim de un oraş cu 32.000 de locuitori.

Încălcare a drepturilor salariale la fosta firmă a unui director ITM
După aproape doi ani şi 16 termene de judecată, un ieşean a reuşit să obţină în instanţă „compensarea in bani a concediului de odihnă pentru perioada 26.11.2011- 26.11.2014” de la fosta firmă a lui Iulian TĂRĂBOANŢĂ, numită iniţial DEMETRELA TRADING SRL (CUI: 6791087). Conform sentinţei, vorbim de nerespectarea unor drepturi ale salariatului respectiv. Şi nu la orice firmă, ci la una controlată (iniţial direct, apoi indirect) de un fost şef al ITM IaşiIulian TĂRĂBOANŢĂ. Pe lângă încălcarea acestor drepturi, firma a mai şocat instanţa cu brambureala din acte, judecătorul solicitând la unul din termene ca ORC „să ne precizeze dacă SC DEMETRELA SRL IASI este succesoarea SC Demetrela Trading SRL, SC Demetrela Trading Investment and Business Administration Center Work SRL sau SC Prima Food SRL”.

Partea proastă este că, deşi a câştigat procesul, fostul angajat nu îşi va primi banii, pentru că TĂRĂBOANŢĂ şi complicele IONESCU au vândut firma cu o grămadă de datorii, una dintre ţepe, de 20.000 euro, fiind primită cu gura larg deschisă de către E.ON ENERGIE ROMÂNIA SA. Iar în ceea ce priveşte PRIMA FOOD SRL (CUI: 29346283) noua firmă a familiilor TĂRĂBOANŢĂ şi IONESCU, aceasta a deschis (în octombrie 2012) 6 puncte de lucru unde se prepară şi se vând produse de patiserie şi pizza cel puţin 12 ore pe zi (e posibil să fie şi unul non-stop), dar a raportat doar 10 angajaţi pentru 2013 şi 2014. Faţă de 60 în 2012, pe DEMETRELA TRADING! (sursa foto: hcgdrops-canada.com)