Constituţia României spune că „Nimeni nu este mai presus de lege” (AICI)
O zicere populară susţine altceva: „legea este o barieră peste care sar dulăii, pe sub care trec căţeii şi în faţa căreia se opresc doar boii„.
REALITATEA MEDIA SA Bucureşti (CUI/CIF: 14080700), deţinătoarea licenţelor audiovizuale pentru REALITATEA TV şi REALITATEA FM, a intrat în insolvenţă pe 7 septembrie 2011, la propria cerere – Dosarul nr.58935/3/2011.
Pe 1 aprilie 2019 (fără nicio păcăleală), Curtea de Apel Bucureşti a decis aşa:
Trimite cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment a debitoarei REALITATEA MEDIA SA (AICI)
Suntem în 22 iunie 2019 şi REALITATEA nu a intrat în faliment. Şi nici nu va intra (prea curând)!
S-a găsit o „şmecherie avocăţească”, nu ştiu exact despre ce este vorba, dar sigur decizia din 29 mai 2019 a Tribunalului Bucureşti a fost aceasta:
Constată ivit conflictul negativ de competenţă. Dispune înaintarea dosarului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea soluţionării conflictului negativ de competenţă. În baza art.134 Cod Procedură Civilă. Dispune suspendarea judecării cauzei până la soluţionarea conflictului de competenţă. Definitivă.
Altfel spus, eventuala trecere la faliment a postului REALITATEA TV ar putea veni doar după decizia ÎCCJ.
Chiar m-am mirat că ÎCCJ a fixat primul termen de judecată atât de devreme, pe 8 octombrie 2019. Spun asta pentru că aceeaşi instanţa, în Dosarul Eugen Teodorovici, a stabilit primul termen de judecată pe 12 martie 2020 (detalii AICI).
Şi acum BOMBA!
REALITATEA MEDIA SA nu mai are datorii la bugetele de stat (la 31 martie 2019). Aşa susţine ANAF, conform situaţiei prezentate pe site.
NU, nu pot să cred că e o greşeală. Site-ul ANAF este administrat de oameni competenţi (detalii AICI). Eu cred că le-a plătit Guşă între timp… sau Rareş BOGDAN, de bucurie că a ajuns europarlamentar!