S-a tot spus că un puşcăriaş (din România) nu necesită cheltuieli foarte mari… deşi prin presă au apărut calcule care spuneau altceva.

Conform surselor oficiale (AICI), cheltuielile totale ale ANP (Administraţia Naţională a Penitenciarelor) au fost anul trecut de 1.350.598.000 lei. Adică 1,35 MILIARDE LEI.

Tot conform surselor oficiale, numărul deţinuţilor la începutul anului 2018 a fost de 23.525. A mai liberat Tudorel cu recursul compensatoriu, unii deja au revenit „acasă”, alţii „sunt pe drum”.

Să împărţim 1,35 MILIARDE LEI la 20.000 de deţinuţi (să zicem că aceasta a fost media anului trecut). Rezultă 14.500 euro pe an, adică undeva la 1.200 de euro pe lună per deţinut.

Nu trebuie să împuşcăm deţinuţii pentru că generează astfel de cheltuieli, mult mai mari decât pentru oamenii cu probleme (numiţi incorect „handicapaţi”)… dar îi putem pune la muncă, să-şi câştige cazarea şi masa. Aşa cum cum facem toţi. Muncim ca să stăm undeva şi să mâncăm ceva. Nu mai zic că plătim şi impozite/taxe pentru că muncim! Puşcăriaşii nu plătesc nimic pentru că stau degeaba, ci primesc moka mâncare, cazare, asistenţă medicală! Eu mă mir că încă nu a venit nimeni cu ideea ca perioadele de detenţie să fie considerate vechime în muncă, la calcularea pensiei!

Dacă munca e opţională pentru puşcăriaşi, să fie şi mâncarea. Nu munceşti… nu mănânci. DA, să fie lăsaţi să moară de foame… sau să le plătească masa şi cazarea APADOR-CH, dacă nu mai poate de grija lor! Cum o să muncească când va fi liber un individ care s-a învăţat să nu facă nimic în puşcărie? Va fura, va da în cap cuiva… chiar şi numai pentru a reveni acolo unde primeşte GRATUIT cazare şi masă.

În afară de puşcăriaşi, cine mai primeşte cazare şi masă fără să facă nimic în schimb?4 august 2019

2 Opinii până acum.

  1. Anonim spune:

    Evident ca se plang mereu de conditii ,dar cand calca pe bec nu se gandesc si la consecintele faptelor pe care le comit.Ba mai mult sunt foarte vocali cei condamnati pentru infractiuni contra persoanei.E foarte ciudat si culmea ca un violator sa ceara conditii ca la hotel.

  2. ionel spune:

    scrieti de politie, sri, paznici penitenciar, jandarmerie, cu norme de hrana mai mari decat cele ale bugetarului normal. si alea sunt actualizate cu inflatia. Azi, bugetarul normal are norma de hrana mai mica decat pe vremea lui Boc, pentru ca i se fura o parte din banii de hrana, impozit 41 la suta, pentru a-si plati voucherul de vacanta, Multumiri!

Spune-ți opinia


instagram volgers kopen volgers kopen