COMCEREAL a început să piardă procesele cu arendatorii; Dosarul de insolvenţă strămutat la Iaşi se va judeca mai devreme cu două săptămâni

0

Porumboiu-mare

Deschis pe 26 noiembrie 2015, Dosarul de insolvenţă nr.2476/89/2015 al societăţii COMCEREAL SA Vaslui (CUI: 8208253) a fost tergiversat de Tribunalul Vaslui până pe 18 octombrie 2016, dată la care a fost trimis la Tribunalul Iaşi, ca urmare a unei cereri de strămutare, aprobată de Curtea de Apel Iaşi pe 4 octombrie 2016.

Iniţial, Tribunalul Iaşi a fixat primul termen de judecată abia pe 8 februarie 2017, dar pe 25 noiembrie 2016 a aprobat o cerere de preschimbare, dar în bătaie de joc, devansarea fiind de numai două săptămâni, astfel că 25 ianuarie 2017 este ziua în care probabil vor fi admise cererile celor 20 de creditori şi se va pronunţa deschiderea procedurii de insolvenţă.

Până atunci, sunt şanse mari ca societatea în care Adrian PORUMBOIU încă mai este implicat – prin RACOVA SA (CUI: 827084), firmă la care este acţionar şi administrator – să piardă un număr important de procese cu arendatorii care nu şi-au primit drepturile aferente anilor 2015 şi 2016, primele dosare de acest fel fiind deja soluţionate de Judecătoria Huşi.

Dau trei exemple găsite la prima căutare (AICI, AICI şi AICI), instanţa precizând în toate aceste 3 cauze următoarele:

  • Admite acţiunea civilă formulată de reclamantul…
  • Dispune rezilierea contractului de arendare înregistrat la…
  • Obligă pârâta (COMCEREAL SA) să lase în deplină proprietate şi să restituie reclamantului terenul arendat…
  • Obligă pârâta să achite reclamantului 100 lei cheltuieli de judecată.

Sentinţele nu sunt definitive şi pot fi atacate cu apel „în termen de 30 zile de la comunicare„. Probabil vor fi atacate de COMCEREAL SA şi, din cauza deschiderii  procedurii de insolvenţă, situaţia arendatorilor se va complica, dar demn de remarcat este faptul că o primă instanţă a considerat că persoanele ţepuite de societatea vasluiană sunt îndreptăţite să solicite rezilierea contractelor.

Interesant este faptul că Judecătoria Vaslui, o altă instanţă la care sunt depuse zeci de astfel de cereri, a preferat să o lălăie, mai toate dosarele înregistrate aici (începînd cu a doua jumătate a lunii octombrie 2016) neavând nici până acum stabilit primul termen de judecată. Ţinând cont de tarăgănarea insolvenţei de la Tribunalul Vaslui, nu e de mirare că şi judecătoria „stă capră” în faţa lui PORUMBOIU. Da, da… Adrian PORUMBOIU nu mai are nicio legătură cu COMCEREAL şi nu el i-a ţepuit pe proprietarii de terenuri! Cunosc varianta, mi-a trimis şi două mailuri în acest sens!

Tot la Tribunalul Iaşi a fost strămutat şi Dosarul nr.6613/99/2016, adică cererea de deschidere a insolvenţei împotriva ULEROM SA Vaslui (CUI: 15242193), altă calamitate din aşa-zisul Grup RACOVA. Primul termen de judecată este stabilit pentru 8 februarie 2017 şi nu există semnale că s-ar fi depus cereri de preschimbare.

Şi COMPREST SA Vaslui (CUI: 14850753) este „pe drumul cel bun”, cererea de insolvenţă în cazul acestei societăţi fiind depusă (pe 13 octombrie 2016) de către COMCEREAL SA. Dosarul 1970/89/2016 nu a fost strămutat de la Tribunalul Vaslui, instanţa pronunţând (la primul termen) o amânare de două luni, pentru „repetarea procedurii de citare”! Cu toate acestea, COMPREST SA are şanse să fie prima din cele 3 firme care instră în insolvenţă, termenul de judecată fiind programat pe 17 ianuarie 2017. (foto: Liviu Chirica/Zoom Art)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.