COMCEREAL încearcă o nouă şmecherie: intrarea în concordat preventiv

0

Împotriva societăţii COMCEREAL SA Vaslui (CUI: 8208253), companie deţinută până prin 2015 de Adrian PORUMBOIU (foto, 67 de ani), au fost depuse aproape 40 de cereri de deschidere a insolvenţei, dar procedura nu a fost deschisă până în prezent pentru că Tribunalul Vaslui şi apoi Tribunalul Iaşi au evitat să propnunţe o sentinţă în Dosarul nr.2476/89/2015… deschis pe 27 noiembrie 2015.

La termenul din 7 martie 2018, Tribunalul Iaşi a amânat cauza pentru 21 martie 2018, cu următoarea motivaţie: „pentru soluţionarea cererii de recuzare„. Demn de semnalat este faptul că instanţa a pronunţat această amânare în condiţiile în care cererea de recuzare depusă de debitoarea COMCEREAL SA Vaslui nu a fost timbrată, motiv pentru care a fost respinsă pe 12 martie 2018.

Conştienţi că eventuala recuzare a judecătorului sindic Dan ARTENIE nu va putea tergiversa foarte mult intrarea în insolvenţă, reprezentanţii/avocaţii COMCEREAL SA au găsit altă şmecherie: vineri, 16 martie 2018, au depus la Tribunalul Vaslui cerere de deschidere a procedurii de concordat preventivDosar nr.612/89/2018. Conform Legii 85/2014, concordatul preventiv este „un contract încheiat între debitorul în dificultate financiară, pe de o parte, şi creditorii care deţin cel puţin 75% din valoarea creanţelor acceptate şi necontestate, pe de altă parte, omologat de judecătorul-sindic, contract prin care debitorul propune un plan de redresare şi de realizare a creanţelor acestor creditori, iar creditorii acceptă să sprijine eforturile debitorului de depăşire a dificultăţii în care se află”.

În condiţiile în care „omul lui ADRIAN PORUMBOIU” a cumpărat o parte importantă din creanţele deţinute de ruşi la firmele din Grupul RACOVA (detalii AICI), este foarte posbil ca Tribunalul Vaslui să aprobe intrarea în concordat preventiv… iar asta înseamnă că debitoarea nu mai poate intra în insolvenţă. Că aşa se va întâmpla o demonstrează şi viteza de reacţie a Tribunalului Vaslui, care a programat pentru astăzi, 19 martie 2018, primul termen de judecată… astfel încât miercuri, 21 martie 2018, Tribunalul Iaşi să nu mai aibă posibilitatea de a dispune deschiderea procedurii de insolvenţă! (sursa foto: gsp.ro)

CITIŢI ŞI:
LOVITURĂ! Creanţe garantate de 172 milioane lei au fost cumpărate de la ruşi de „omul lui ADRIAN PORUMBOIU”

ŞMECHERIE sau ILEGALITATE? Salarii ale angajaţilor COMCEREAL Vaslui au fost plătite prin MANDAT POŞTAL de firme din Galaţi şi Tulcea… una este deţinută de fiul unui secretar de statLĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.