COMCEREAL: Sentinţa de deschidere a procedurii de insolvenţă; 294.567.687 lei şi 19.522.791 USD au revendicat cei 28 de creditori care au solicitat aplicarea Legii 85/2014

0

Pe 21 februarie 2019, COMCEREAL SA Vaslui (CUI: 8208253) a intrat sub incidenţa Legii 85/2014, conform deciziei judecătorului sindic Alexandru MIŢICĂ de la Tribunalului Iaşi… pronunţată într-un dosar deschis în noiembrie 2015! Surprinzător (pentru mine) este că informaţia a apărut doar pe câteva site-uri, în condiţiile în care vorbim de una din cele mai mari  insolvenţe din ultimii ani… şi despre o companie care „a hrănit o bună parte din Vaslui„, după cum scrie presa locală/regională.

Cred că informaţia despre deschiderea procedurii şi despre termenele stabilite de instanţă trebuie „afişată pe toate gardurile… şi pereţii FB” pentru că vorbim de sute sau chiar mii de arendatori care ar trebui să se înscrie la masa credală… pentru a mai spera la recuperarea banilor cuveniţi în urma contractelor încheiate cu Adrian PORUMBOIU (foto). Nu e nicio greşeală, arendatorii au încheiat contracte cu (firma lui) PORUMBOIU, nu cu basarabenii, ruşii sau arabii cărora fostul arbitru le-a vândut afacerea… dar nu ştie exact despre cine e vorba!

Cu promisiunea că voi prezenta pe site toate documentele pe care instanţa şi administratorul judiciar provizoriu (consorţiul format din ZRP INSOLVENCY SPRL şi LD EXPERT GRUP IPURL) vor binevoi să le publice în BPI, astăzi vă supun atenţiei „Sentinţa de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală”, publicată ieri, 26 februarie 2019.

Pentru cei care nu au răbdare să parcurgă tot documentul, am extras câteva pasaje din care se poate vedea foarte clar amploarea dezastrului de la COMCEREAL SA Vaslui:

  • La data rejudecării (1 februarie 2019 – n.r.), împotriva debitorului sunt formulate cereri de deschidere a procedurii insolvenţei de către un număr de 28 de creditori, creanţele însumate ale acestora fiind în cuantum de 294.567.687 lei şi 19.522.791 USD
  • Fără a analiza momentan aceste contestaţii, dacă din valoarea totală a crenţelor invocate de creditori scădem pe cele contestate, rezultă un cuantum al creanţelor necontestate de către debitor în valoare de 270.049.382 lei şi 19.522.791 USD
  • Pe de altă parte, deşi debitorul nu a probat în mod convingător scăderea acestor datorii prin plăţile efectuate pe parcursul judecării cauzei, presupunând ca fiind reală suma de 220.500.801,45 lei reprezentând totalul datoriilor pe care le are către creditori la data de 31.01.2019 şi pe care pe care a invocat-o în concluziile scrise depuse la dosar, această sumă depăşeşte cu mult valoarea prag

Altfel spus, datoriile COMCEREAL SA sunt în cel mai bun caz de 220,5 milioane lei, dar probabil că această sumă se referă doar la creditorii care figurează deja în dosar (pentru că au depus cereri de aplicare a Legii 85/2014), datoriile declarate de debitoare la 31 mai 2018, conform planului de concordat preventiv, fiind de 438,79 milioane lei (detalii AICI).

Dincolo de sumele vehiculate în sentinţă, importantă de acum încolo va fi masa credală stabilită în cadrul procedurii de insolvenţă, în baza căreia va fi aprobat (sau nu!) un plan de reorganizare.

Vă reamintesc că data de 5 aprilie 2019 a fost stabilită drept termen limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor. Ţinând cont de numărul foarte mare de (potenţiali) creditori, ar trebui ca administratorul judiciar să solicite prelungirea termenului (cu 30 de zile)… dar eu zic să nu bazaţi pe asta! (sursa foto: captură youtube/NasulTv)

DOCUMENT ATAŞAT:
COMCEREAL SA – Sentinţa de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generalăLĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.