prima-firma-ilie-600

Pentru a înfiinţa o societate de tip SRL-D (debutant), principala condiţie este ca fondatorul/fondatorii să nu fi deţinut şi să nu deţină calitatea de acţionar sau asociat „în cadrul unei întreprinderi constituite în spaţiul economic european”. Altfel spus trebuie să fie prima firmă din viaţa lui/lor, acesta fiind şi motivul pentru care „OUG nr.6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri” mai este numită Programul „Prima Firmă”. Asta la nivel teoretic, că practic se poate şi altfel… iar astăzi vin cu un exemplu.

Pe 20 ianuarie 2010, a fost înmatriculată societatea ROYAL LIFE CONSULTING AGENT DE ASIGURĂRI SRL Caransebeş (CUI: 26420440), avându-i ca asociaţi (fondatori) pe Bogdan Gabriel ILIE (împlineşte 40 de ani luna aceasta) şi Ramona ILIE (35 de ani), fiecare cu 50% din capitalul social. Această societatea NU a fost de tip SRL-D, iar în martie 2011 a decis întreruperea activităţii pentru o perioadă de 3 ani, dar probabil nu a anunţat şi Fiscul din moment ce ANAF a declarat firma INACTIVĂ în iunie 2012. La un moment dat, chestia asta se menţiona în cazierul fiscal al administratorului.

În august 2013, Ramona ILIE înfiinţează STRATEGIC BUSINESS PROFITS SRL-D Timişoara (CUI: 32131861), firmă debutant la care deţine şi calitatea de administrator. Sunt sigur că este vorba de aceeaşi Ramona ILIE, data naşterii şi oraşul de domiciliu fiind la fel ca în cazul firmei ROYAL LIFE CONSULTING AGENT DE ASIGURĂRI SRL. Plus că mai sunt şi alte aspecte care demonstrează că nu sunt două persoane diferite.
Oficial, STRATEGIC BUSINESS PROFITS SRL-D prestează activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, practic foloseşte ILEGAL domeniul esod.ro, un site şi magazin online al lui Bogdan Gabriel ILIE, un alt individ care vinde succes (ca şi ăsta). Spun ILEGAL pentru că domeniul a fost înregistrat de E-SOLUTIONS ON DEMAND SRL (CUI: 17642846), iar firma a fost radiată în 2014, după procedura de faliment.

Desigur, „şi mai ilegală” este înfiinţarea firmei de tip SRL-D (ar trebui transformată în SRL, că au trecut cei 3 ani, există o menţiune în acest sens şi pe portal.onrc.ro), iar făptuitorul este Ramona ILIE. După cum precizează site-ul Registrului Comerţului (punctul 13), ea a depus declaraţie pe propria răspundere că e la prima firmă… deşi era asociat în momentul acela şi este şi acum! Cam cât de isteţ/isteaţă să fii, să nu încerci să acoperi greşeala… dacă tot ai făcut-o!

Din punctul meu de vedere, Oficiul Registrului Comerţului Timiş este complice la această ilegalitate (cel puţin prin neglijenţă, dacă nu cumva prin implicare directă). Această instituţie avea posibilitatea şi trebuia să verifice dacă Ramona ILIE mai este asociat la vreo firmă, cum de altfel verifică şi sediul social (să nu mai fie şi la altcineva).

În plus, s-ar putea să mai fie o problemă şi un neglijent. STRATEGIC BUSINESS PROFITS SRL-D a angajat relativ rapid două persoane, numărul minim pentru accesarea finanţării nerambursabile de la stat (maxim 10.000 euro). Bănuiesc că firma înfiinţată de Ramona ILIE a prins finanţare, iar vinovat (cu sau fără ghilimele) de asta se face şi OTIMMC Timişoara.

Să visez la o reacţie din partea ORC Timiş sau OTIMMC Timişoara? Pariez pe cei de la OTIMMC, par serioşi – cea mai nouă ştire de pe bucata lor de site e… de când a înfiinţat Ramona ILIE firma cu probleme! (sursa foto: facebook.com/iliebg)11 ianuarie 2017

2 Opinii până acum.

 1. BOGDAN ILIE spune:

  he he! 🙂

  Bravo mai Dane/Mareane! Multumesc pt link share si pt articol.

  Intotdeauna mi-au placut carcotasiiiiii De ce? Pentru ca sunt carcotasi (rautaciosi sau nu – nici nu conteaza ) si asta le ocupa tot timpul si implicit viata Adica fiecare pasare – „de limba ei piere” plus ca se presupune ca ei, carcotasii sunt cei „puri” – fiind primii care se grabesc sa „arunce cu piatra”

  Sper ca macar tu sa nu faci doar carcoteala si sa faci si ceva banutzi din ads-urile ce le ai pe site si „sub site” – Nu prea ai tu trafic cine stie ce si rata de Bounce este destul de mare – dar nu se stie de unde iasa iepurele Sigur venituri pentru care iti platesti taxele ca un carcotas corect si fara pata ce esti

  Wow se pare ca incep si eu sa o dau in „carcoteala” si nu mi se potriveste

  Acum lasand gluma – Ica o daca La Multi Ani cu Sinceritate (….o sa ai nevoie de cat mai multi pentru ca sunt multe carcoteli pe piata pe care sa iti chieltui anii si timpul ) si sa ai parte de un an 2017 asa cum ti-l doresti tu – chiar si plin de carcoteli care sa iti aduca trafic si din care sa castigi ceva banutzi – dar sa-ti platesti taxele
  Mult succes si ai grija sa nu calci stramb ca abia te asteapta carcotasii de carcotasi!

  Respect si mult succes!
  Bogdan

 2. Doru Zaharescu spune:

  Din moment ce e declaratie pe proprie raspundere… nu e vina celor de la RC. Adminul poarta toata vina inclusiv pt declaratii false.

  @Bogdan Ilie: ce legatura au una si cu alta? De unde stii tu ca omul nu-si declara veniturile si nu plateste taxe? Asta daca are venituri, ca din reclame, nici Google nu mai plateste ca lumea, daramite altii.

Spune-ți opinia