Insolvenţa COMCEREAL va fi soluţionată de MOŞ NICOLAE! Tribunalul a mai pronununţat o amânare de două luni şi jumătate; şi FEG-urile familiei STANCIU „s-au lipit” la dosar

0

Dosarul de insolvenţă nr.2476/89/2015, al societăţii debitoare COMCEREAL SA Vaslui (CUI: 8208253) s-a constituit la data de 26 noiembrie 2015 şi a fost judecat (vorba vine) aproape un an la Tribunalul Vaslui, instanţă care pe 19 aprilie 2016 şi pe 17 mai 2016 a anunţat că „acordă un ultim termen„… ceea ce nu s-a adeverit.

În total, la Vaslui au fost 9 termene de judecată, după care cauza a fost strămutată la Tribunalul Iaşi. Pe 28 iunie 2017, instanţa ieşeană a pronunţat o amânare generoasă, de două luni şi jumătate (până pe 13 septembrie 2017), termen considerat de multă lume ca suficient pentru a se ajunge la o concluzie – ora laie, ori bălaie.

Pe 13 septembrie 2017, judecătorul sindic a anunţat că „amână pronunţarea la data de 20.09.2017„, afirmaţie care venea în sprijinul „variantei cu laie ori bălaie” , cu menţiunea că, pe 20 septembrei 2017, s-ar mai fi putut pronunţa o nouă amânare A PRONUNŢĂRII.

Ieri, 20 septembrie 2017, judecătorul sindic a decis aşa:

Repune cauza pe rol şi fixează termen la data de 6.12.2017

Dacă nu e nicio greşeală pe portalul instanţelor de judecată, rezultă că instanţa a repus pe rol o cauză pe care nu a scos-o niciodată de pe rol şi a mai acordat un „răgaz” de două luni şi jumătate. Nu este clar pentru cine s-a dorit acest răgaz, pentru că nu există niciun semn că debitoarea COMCEREAL ar fi achitat din datorii de când a început procesul şi tot se pronunţă amânări, ci chiar a crescut numărul creditorilor care „s-au lipit” la dosar – acum sunt 27 de creditori şi 4 intervenienţi în nume propriu.

Demn de menţionat este că, între timp, au depus cereri de intervenţie în numele propriu şi FUNDAŢIA ECOLOGICĂ GREEN EDUCATION şi FUNDAŢIA ECOLOGICĂ GREEN, adică FEG-urile familiei STANCIU (Cristian, Irina, Anghel). Pentru cine nu ştie: Cristian STANCIU este consilier judeţean şi „mare sculă” pe la PSD Iaşi, Irina este soţia lui şi fiica generalului Theodor ZAHARIA, iar Anghel STANCIU este parlamentarul CONDAMNAT DEFINITIV care a propus şi şi-a votat pensia specială. De obicei, cererile de intervenţie în nume propriu nu fac altceva decât să tergiversele procesele de insolvenţă, dând un motiv judecătorilor pentru a pronunţa noi amânări, şi nu au ca scop principal recuperarea unor debite.

Desigur, această nouă amânare a Dosarului de insolvenţă este o bătaie de joc la adresa creditorilor şi o dovadă în plus că actul de justiţie se derulează după bunul plac al unor persoane (nu neaparat judecătorii care se ocupă de dosar). La fel este şi în Dosarul cu nr.18233/3/2017 de la Tribunalul Bucureşti, care reprezintă, de fapt, încercarea lui Adrian PORUMBOIU (va împlini 67 de ani săptămîna viitoare) de a rezoluţiona contractul încheiat teoretic cu TRANS OIL, oficial cu o firmă elveţiană. Acest dosar a fost înregistrat pe 23 mai 2017 şi încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată. Probabil Tribunalul Iaşi aşteaptă să vadă ce se întâmplă în procesul de la Bucureşti… iar instanţa din Capitală aşteaptă să vadă ce decide judecătorul sindic de la Iaşi. (sursa foto: captura youtube.com/AgroTV)LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.