lavi-sori

Lavinia Viorica LIMAN din satul Căşeiu, judeţul Cluj, a înfiinţat prima firmă din viaţa ei la finalul lunii martie 2016, la puţin timp după ce a împlinit 28 de ani. După numele ales, LAVI SORI 2015 SRL-D (CUI: 35893773), se pare că intenţiona să se lanseze în afaceri încă de anul trecut şi a fost ajutată de un Sorin! Societatea are ca obiect principal de activitate „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun”, iar sediul este în localitatea de domiciliu a patroanei, dar nu la ea acasă, ci la 112 numere (de case) mai încolo.

Lavinia Viorica LIMAN nu a solicitat finanţare nerambursabilă de la Guvernul României în cadrul Programului „Prima Firmă”, dar a avut un „plan de afaceri” bine pus la punct. Din păcate, acestui plan îi lipsea capitolul onestitate/corectitudine, fiind croit pe ideea „ţepuieşti şi câştigi„.

Una dintre „afacerile” încheiate LAVI SORI 2015 SRL-D s-a derulat cam aşa: la începutul lunii iunie 2016,  a achiziţionat de la FSYSTEMS BEST SOLUTIONS SRL Bucureşti (CUI: 31457089) televizoare în valoare totală de 46.300 lei, pentru care au fost emise două facturi (pe 6 şi pe 15 iunie 2016), cu scadenţă la 16 zile. Firma Laviniei VIMAN „a achitat” cu două cecuri, care au fost refuzate la plată din lipsă totală de disponibil.

Societatea FSYSTEMS BEST SOLUTIONS SRL nu a fost singura ţepuită, LAVI SORI 2015 SRL-D fiind raportată la CIP (Centrala Incidentelor de Plăţi) cu 9 cecuri refuzate la plată, în valoare totală de 115.931,58 lei şi 8 bilete la ordin în sumă de 66.691,46. Numai din aceste 17 incidente rezultă o ţeapă de 182.613,04 lei, iar faptul că firma clujeană nu a avut niciun leu în cont demonstrează clar că nu a fost un accident, ci e vorba de o acţiune premeditată.

lavi-sori-2015-incidente-w

FSYSTEMS BEST SOLUTIONS SRL s-a prins relativ repede că este vorba de o înşelăciune şi a depus cerere de aplicare a Legii 85/2014 pe 14 septembrie 2016, solicitând „ca faţă de debitoare să fie deschisă procedura insolvenţei în formă simplificată deoarece administratorul debitoarei nu poate fi găsit„.

Judecătorul sindic Simona IVĂNESCU de la Tribunalul Specializat Cluj – magistrat remunerat anul trecut cu 187.859 lei, adică o medie de 15.655 lei/lună – a dispus doar deschiderea procedurii generale de insolvenţă şi a numit C.I.I. BORŞA DANIELA CRISTINA în funcţia de administrator judiciar provizoriu, cu un onorariu iniţial destul de generos pentru o procedură ce se anunţă foarte simplă – 1.000 lei/lună. Creditorii se pot înscrie la masa credală până pe 19 decembrie 2016, iar data primei întruniri a acestora urmează să fie comunicată de administratorul judiciar.

Judecătorul sindic a mai programat un termen în acest an, pe 6 decembrie 2016, când urmează a se stabili dacă firma va trece la faliment sau se va continua procedura de insolvenţă.

Interesant la această insolvenţă/ţeapă este că se aseamănă destul de mult cu cea a firmei LSM AUTO & ASIGURĂRI SRL-D (CUI: 35498936): firmă de tip SRL-D (debutant), patroană o fată de la ţară, „cumpărături” cu instrumente de plată acceptate suspect de lejer de vânzători, achiziţii efectuate de la firme din judeţe îndepărtate… şi tot aşa! Cred că nu risc prea mult dacă pariez că cele două debutante în afaceri nici nu ştiu ce este acela un bilet la ordin! (sursa foto: weheartit.com)

CITIŢI ŞI:
Prima firmă, prima ţeapă; cerere de insolvenţă la 3 luni şi jumătate după înfiinţare; bilete la ordin fără acoperire după doar două luni

21 noiembrie 2016

3 Opinii până acum.

 1. marcel teleaga spune:

  acel nume sorin de mai sus era de fapt adrian roman

 2. Constantin spune:

  Sunt printre primii „tepuiti” cu un bilet la ordin. Problema este de sistem, de furat fura cu totii, teparii si cei din Administratie.
  Imediat ce mi-am dat seama ca este o „teapa” am apelat la o firma de recuperare, Urban si Asociatii. Inca din Mai au trimis o adresa/cerere la ANAF sa fie verificata firma. Raspunsul lor este … de neimaginat! Sa ne adresam justitiei. Va pot atasa raspunsul de la ANAF Oradea unde sunt arondati. Nu puteau stopa inca de atunci smecheriile lor ? Un control simpu:
  – facturi de marfa cumparata (aveau facturi)
  – stocul de marfuri
  – cui au vandut daca nu au in stoc marfa

  Aici este vorba de evaziune fiscala si spalare de banii ! Unde sunt televizoarele ? Unde sunt mieii cumparati ? Unde sunt motocoasele ?
  Pe noi vin si ne controleaza ca nu avem nu stiu ce hartie in ordine. Aici nu s-a sesizat nimeni ? Vad ca nimeni nu vorbeste de evaziune fiscala si spalare de bani. Daca au marfurile si nu le-au vandut sa le inapoieze celor de la care au cumparat … De ce nu se face nimic ?

  Apoi bancile. Afpha Bank mi se pare. Cum poti sa dai cecuri unei firme care nu are un leu in cont ? Bancile fac o multime de raportari. De ce nu s-a sesizat Politia si ANAF-ul ? Simpli ! Nu au vrut ! Atunci pentru ce ii platim. Au fost atatea incidente. Eu daca depun mi se pare peste 5.000 euro (in lei) completez un formular de unde am banii. Cand a aparut cecul fara acoperire de 46.000 lei ce au facut ? Asta a fost prin Iunie inteleg.

  Sper sa se faca odata ordine in tara asta.

Spune-ți opinia


instagram volgers kopen volgers kopen