PETRU MOVILĂ: 146.016 lei de la Camera Deputaţilor… şi 22.908 lei de la Casa de Pensii

Ştiu că aţi aşteptat foarte mult declaraţia de avere a repetentului Petru MOVILĂ (foto). Şi eu am aşteptat-o, a apărut cu întârziere pe site-ul Camerei Deputaţilor… dar a apărut!

În 2019, a fost remunerat cu 146.016 lei de la Camera Deputaţilor, adică o medie de 12.168 lei/lună, şi cu 22.908 lei de la CNPP. Aşa scrie „omul” în declaraţia de avere.

Conform google.ro, CNPP este Casa Naţională de Pensii Publice, şi nu un serviciu de informaţii… cum poate au crezut unii.

Petru MOVILĂ susţine că suma respectivă, 22.908 lei, reprezintă o indemnizaţie. Nu ştiu ce să vă spun! Poate e o pensie specială, poate a dat consultanţă instituţiei respective. Are 52 de ani… nu putem exclude vrianta unei pensii speciale!

Din declaraţia de avere se înţelege că a avut generozitatea de a împrumuta partidul din care face parte cu 150.000 lei pentru Europarlamentare. Şi a recuperat banii! Un gest curajos, un fel de pariu… dacă ne raportăm la procentul partidului!

În continuare, casa de la Dorobanţi are „decât” 108 mp, în ciuda comentariilor unor cârcotaşi, iar anul trecut a mai cumpărat, împreună cu soţia, o locuinţă de 120 mp în Capitala Moldovei.

Pentru alte informaţii legate de averea şi veniturile deputatului Petru MOVILĂ şi ale soţiei… accesaţi acest link. (sursa foto: dezvaluirea.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
PETRU MOVILĂ – declaraţie de avere (iunie 2020)