Şi AGROCOMPLEX BÎRLAD a intrat în insolvenţă

0

Pe 25 ianuarie 2018, judecătorul sindic Adina ALEXANDRU de la Tribunalul Vaslui a aplicat o dublă lovitură Grupului RACOVA, controlat cel puţin până în vara anului 2015 de Adrian PORUMBOIU (foto, 67 de ani), şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă atât împotriva R-AGRO FĂLCIU SA (CUI: 14812105), cât şi în cazul debitoarei AGROCOMPLEX BÎRLAD SA (CUI: 2808054). Despre prima decizie am scris AICI, nu mai insist.

Dosarul de insolvenţă nr.925/89/2016 împotriva AGROCOMPLEX BÎRLAD SA a fost deschis tot pe 29 aprilie 2016 şi include aceiaşi mari creditori care apar şi la R-AGRO FĂLCIU SA, ceea ce înseamnă că mai multe sau sau chiar toate firmele din Grupul RACOVA s-au angajat să restituie/garanteze finanţările acordate de OTP BANK, EXIMBANK, UNICREDIT LEASING CORPORATION, PATRIA BANK sau TRANSOIL ENTERPRISE HOLDING SARL. Din acest motiv, creditorii menţionaţi apar cu creanţe identice la R-AGRO FĂLCIU SA şi la AGROCOMPLEX BÎRLAD SA, dar asta nu înseamnă că fiecare datorează suma respectivă.

În cadrul procedurii de insolvenţă împotriva AGROCOMPLEX BÎRLAD SA, la fel ca şi la R-AGRO FĂLCIU SA, instanţa a numit practicianul FIVE ADMINISTRATION SPRL Bucureşti în funcţia de administrator judiciar provizoriu – cu o remuneraţie iniţială de 500 lei/lună! -, şi a fixat data de 25 februarie 2018 drept termen limită de înscriere la masa credală.

Ţinând cont de similitudinile din dosare, este de presupus că judecătorul sindic a apreciat/anticipat că, în cele din urmă, se va judeca insolvenţa unui grup de firme, şi nu insolvenţe separate. Asta depinde şi de decizia Tribunalului Iaşi în Dosarul de insolvenţă nr.2476/89/2015, al societăţii debitoare COMCEREAL SA Vaslui (CUI: 8208253), dar, până una alta, creditorii R-AGRO FĂLCIU SA şi AGROCOMPLEX BÎRLAD SA ar face bine să se înscrie la masa credală conform regulilor şi termenelor stabilite de cele două sentinţe din 25 ianuarie 2018. (sursa foto: stiriagricole.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
AGROCOMPLEX BÎRLAD SA – Sentinţă de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală

R-AGRO FĂLCIU SA – Sentinţă de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generalăLĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.