Ajuns „vedetă” în urma unui grav incident,  soldat cu cel puţin 4 morţi şi 9 răniţi, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă (S.P.M.S.) SĂPOCA (judeţul Buzău) a cheltuit luna trecută 5,92 milioane lei, din care

  • aproximativ 5 milioane lei – salarii şi contribuţii aferente salariilor
  • aproape 920.000 lei pentru alimente, medicamente, utilităţi şi altele

Aşa scrie pe site-ul spitalului, la categori plăţi zilnice (AICI).
Nu zic că e mult pentru salarii… ci că e foarte puţin pentru celelalte cheltuieli, dacă luăm în considerare cele 830 de paturi, adică 830 de bolnavi cu probleme majore/speciale, care apar în prezentarea de pe net (AICI).

Declaraţiile de avere ale personalului care are obligaţia de a depune astfel de documente nu sunt postate pe site, cică rubrica e în construcţie.

Totuşi, există o categorie numită „Venituri salariale lunare”, de unde aflăm lefurile personalului – în sume NETE (din luna mai, ultima actualizare), nu nominal, ci pe baza funcţiilor deţinute. De exemplu:

  • Medic primar (Psihiatrie I – acuţi) – 18.353 lei şi 18.064 lei
  • Director medical – 16.995 lei
  • Manager – 15.976 lei

Lista o găsiţi AICI (sau ataşată la finalul articolului… dacă dispare de pe net!). Sunt peste 700 de poziţii active… înţeleg că la această unitate medicală lucrează peste 700 de persoane. Sau, poate mai corect spus, acest spital plăteşte salarii pentru peste 700 de persoane!

Nu ştiu dacă personalul e suficient pentru o astfel de unitate medicală, doar am trecut în revistă informaţiile pe care le-am considerat mai interesante. (sursa foto: g4media.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
SPMS SĂPOCA – venituri nete (mai 2019)

SPMS SĂPOCA – plăţi efectuate în luna iulie 201918 august 2019

1 Opinie până acum.

  1. Gogu spune:

    Din curiozitate, ati verificat procentul de personal TESA din total personal? Ati verificat ce sporuri iau cei de la TESA ? Ei iau pe langa sporul de calculator de 15%, cumulat ( ilegal ) si sporul de conditii periculoase de 50% ( si acesta ilegal, deoarece acest spor se acorda doar personalului care intra in contact cu pacientii ), insumand un spor mai mare decat al personalului care lucreaza direct cu pacientii.

Spune-ți opinia