Tribunalul Iaşi, mai penibil decât cel din Vaslui! Dosarul de insolvenţă COMCEREAL a fost amânat pentru 21 februarie 2018… din cauza unui viciu de procedură în citarea creditoarelor

0

Dosarul de insolvenţă nr.2476/89/2015, al societăţii debitoare COMCEREAL SA Vaslui (CUI: 8208253) s-a constituit la data de 26 noiembrie 2015 şi a fost judecat (vorba vine) aproape un an la Tribunalul Vaslui, instanţă care pe 19 aprilie 2016 şi pe 17 mai 2016 a anunţat că „acordă un ultim termen„… ceea ce nu s-a adeverit.

În total, la Vaslui au fost 9 termene de judecată, după care cauza a fost strămutată la Tribunalul Iaşi… la cererea unui creditor care, astfel, spera să urgenteze deschiderea procedurii de insolvenţă. Pe 28 iunie 2017, instanţa ieşeană a pronunţat o amânare generoasă, de două luni şi jumătate (până pe 13 septembrie 2017), termen considerat de multă lume ca suficient pentru a se ajunge la o concluzie – ori laie, ori bălaie.

Pe 13 septembrie 2017, judecătorul sindic a anunţat că „amână pronunţarea la data de 20.09.2017″, afirmaţie care venea în sprijinul „variantei cu laie ori bălaie”, cu menţiunea că, pe 20 septembrei 2017, s-ar mai fi putut decide o nouă amânare A PRONUNŢĂRII. Dar nu – judecătorul sindic a decis aşa: „Repune cauza pe rol şi fixează termen la data de 6.12.2017„.

Altfel spus, instanţa a repus pe rol o cauză despre care nu a spus niciodată că ar fi scos-o de pe rol şi a mai acordat un „răgaz” de două luni şi jumătate. Nu este clar pentru cine s-a dorit acest răgaz, pentru că nu exista niciun semn că debitoarea COMCEREAL ar fi achitat din datorii de când a început procesul şi tot se pronunţă amânări, ci chiar a crescut numărul creditorilor care „s-au lipit ” la dosar – la data respectivă erau 27 de creditori şi 4 intervenienţi în nume propriu.

De Sfântul Nicolae (6 decembrie 2017), Tribunalul Iaşi s-a gândit să acorde o nouă amânare de două luni şi jumătate:

Amână cauza la data de 21.02.2018, pentru citarea creditoarelor a căror viciu de procedură s-a constat

Sărind peste exprimarea jalnică de pe portalul instanţelor de judecată, concluzia este următoarea: citarea creditoarelor, operaţiune de care se ocupă instanţa, s-a efectuat necorespunzător. Intenţionat sau nu! Cu siguranţă, nu va fi nimeni sancţionat pentru această (presupusă) eroare. Între timp, numărul de creditori a ajuns la 31, plus cei 4 intervenienţi în nume propriu!

În întrecerea „care instanţa îşi bate joc mai mult de creditorii COMCEREAL… şi de justiţie, în general”, Tribunalul Vaslui pare deja învins de cel din Iaşi, numai că a apărut la orizont un alt adversar – Tribunalul Bucureşti, care se ocupă de Dosarul nr.18233/3/2017, cauză care reprezintă, de fapt, încercarea lui Adrian PORUMBOIU (foto, 67 de ani) de a rezoluţiona contractul încheiat teoretic cu TRANS OIL, oficial cu o firmă elveţiană. Acest dosar a fost înregistrat pe 23 mai 2017 şi încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată. Ce aşa mare grabă, au trecut numai 200 de zile?! În Dosarul COMCEREAL au trecut doi ani şi nu s-a rezolvat NIMIC… (sursa foto: invaslui.ro)LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.