145 de cecuri şi BO refuzate la plată de o fabrică de mobilă; peste 100 angajaţi şi datorii de 10 milioane lei

Pe 3 iulie 2017, judecătorul sindic Ana-Maria FILIP de la Tribunalul Neamţ a admis cererea debitoarei DC & CO LTD SRL Piatra Neamţ (CUI: 6127977) şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă, soluţie care încă nu a fost postată pe portalul instanţelor de judecată – Dosar nr.2786/103/2017.

Dacă ne raportăm la bilanţurile ultimilor 3 ani, decizia societăţii de a solicita protecţia Legii 85/2014 este surprinzătoare pentru că exerciţiile financiare 2014-2016 au fost încheiate cu profit, iar cifra de afaceri şi datoriile „s-au învârtit” în jurul valorii de 8 milioane lei. Totuşi, pentru anul trecut se remarcă o creştere importantă a datoriilor faţă de anul trecut, trend care s-a păstrat şi anul acesta.

Astfel, în cererea introductivă, debitoarea DC & CO LTD SRL a precizat că „valoarea datoriilor este, în prezent, de 9.935.000 lei către diverşi creditori şi 215.000 lei către bugetul de stat„, ceea ce înseamnă că restanţele financiare s-au majorat cu aproape 1,5 milioane lei în primele 6 luni ale anului 2017.

Deşi societatea nemţeană s-a cerut în insolvenţă la finalul lunii iunie 2017, situaţia financiară a devenit „cruntă” încă din aprilie 2017, când a început să refuze la plată biletele la ordin şi cecurile emise în favoarea furnizorilor. Şi nu e vorba de câteva instrumente de plată, ci de 25 de cecuri, în vaoare de 342.737,14 lei, şi de 120 de bilete la ordin în sumă totală de 1,6 milioane lei. Astfel se prezintă situaţia la zi a firmei, conform Centralei Incidentelor de Plăţi (CIP), cu menţiunea că 5 incidente de plată cu bilete la ordin sunt ceva mai vechi, din 2015.

În cadrul procedurii de insolvenţă, atribuţiile de administrator judiciar provizoriu vor fi îndeplinite de ELVA GROUP SPRL (Mihaela MURARIU), ziua de 16 august 2017 este termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor, iar prima Adunare a Creditorilor urmează să se întrunească… cândva, data „anunţată” de judecătorul sindic şi de practician fiind „maximum 5 zile de la expirarea termenului de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe”!

DC & CO LTD SRL a fost înfiinţată în anul 1994 şi are ca obiect principal de activitate „fabricarea de mobilă n.c.a.” (Cod CAEN: 6127977). Deţinută şi administrată de Doru Vasile AGAFIŢEI (57 de ani), societatea se prezintă drept producător de tâmplarie de lemn cu geam termopan şi mobilă din lemn masiv. A beneficiat de o finanţare nerambursabilă de 918.672 lei pentru achiziţionarea de linii tehnologice performante. Chiar dacă sediul social este în Piatra Neamţ, activitatea de producţie se desfăşoară la punctul de lucru din satul Almaş, comuna Gârcina, judeţul Neamţ. Numele firmei coincide cu al unei companii japoneze înfiinţate în 1949, dar aceasta nu se ocupă de tăierea pădurilor! (sursa foto: dccoltd.ro)

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact