În timp ce Lucian HEIUŞ se luptă cu gospodinele care au vândut trei cozonaci pe net, comerciantul de canabis EAST BRIDGE ESTATE este lăsat să acumuleze datorii la stat de peste 9 milioane lei; la 30 decembrie 2020, restanţele fiscale erau de 7,3 milioane lei; patronul Haim TZUTZIASHVILI a mai îngropat 8 firme… şi are o sentinţă de atragere a răspunderii personale

Haim TZUTZIASHVILI (foto) este un cetăţean israelian (cică „evreu” e peiorativ! – zice individul într-o acţiune în instanţă) pe care unii îl numesc incorect „om de afaceri”, el fiind – cel puţin în România – un ţepar. A reuşit să îngroape (prin faliment) 8 firme, iar la 7 dintre acestea a fost administrator. Câteva s-au remarcat şi prin emiterea de cecuri şi/sau bilete la ordin fără acoperire – detalii AICI.

Pentru că legislaţia şi mai ales instituţiile noastre sunt foarte îngăduitoare cu aşa-zişii investitori străini, teparul evreu Haim TZUTZIASHVILI s-a ales cu o sentinţă de atragere a răspunderii personale… abia la al 8-lea faliment – detalii AICI.

Mai exact, Tribunalul Bucureşti „l-a condamnat” la plata sumei de 194.529 lei, reprezentând datoriile acumulate de ESSENZA IMPEX SRL către bugetul de stat, DGRFP Bucureşti (AFP Sector 3) fiind creditorul care a îndrăznit să formuleze cererea de atragere a răspunderii personale – Dosarul asociat nr.42665/3/2016/a1. Am mari dubii că Fiscul măcar a încercat să pună în executare această sentinţă!

Dacă vă imaginaţi că sentinţa menţionată a avut darul de a-l cuminţi pe TZUTZIASHVILI… v-aţi înşelat. Dimpotrivă, evreul a trecut la un alt nivel… ţepe de ordinul milioanelor de lei.

Astfel, la finalul lunii octombrie 2018, cu o extraordinară investiţie străină de 44,44 euro (echivalentul 200 lei), a fost înfiinţată EAST BRIDGE ESTATE SRL (CUI/CIF: 40084671), societate cu sediul social în Afumaţi (mutat anul acesta în Capitală), care urma să se ocupe de „cultivarea condimentelor, plantelor aromatice, medicinale şi a plantelor de uz farmaceutic”… şi la care HAIM TZUTZIASHVILI era unic asociat şi administrator.

În realitate, firma comercializează produse pe bază de canabis, prin intermediul magazinului online canabio.ro, dar are şi cel puţin un magazin/stand într-un mall dn Bucureşti, demn de semnalat fiind faptul că, în 2020, cu doar 3 angajaţi, a reuşit vânzări de 50 milioane lei… şi a încheiat exerciţiul financiar cu pierderi de 3.443.986 lei!

Surprinzător, cifra de faceri din 2021 a coborât la 2.420.628 lei (profit net de 418.493 lei)… dar datoriile chiar au crescut faţă de anul anterior, ajungând la 16.406.329 lei.

Partea şi mai proastă este că EAST BRIDGE ESTATE SRL figurează cu datorii enorme la stat, începând cu raportarea valabilă la 31 decembrie 2020 – 7.337.071 lei. Fiscul nu a făcut altceva decât să „indexeze” periodic accesoriile, astfel că totalul restanţelor la 31 decembrie 2022 era de 9.104.066 lei.

Demn de semnalat este faptul că imediat după apariţia pe „lista datornicilor” (probabil în urma unui control al Fiscului), Haim TZUTZIASHVILI a renunţat la calitatea de administrator, iar funcţia a fost preluată de Vasile STAN, individ implicat anterior în ţeapa/falimentul FRESCO VERDE (nu insist acum pe acest subiect, pregătesc un articol separat).

Ca o concluzie amară: în timp ce preşedintele Lucian HEIUŞ se laudă că instituţia pe care o conduce vânează gospodinele care au vândut câţiva cozonaci fără factură, aşa-zişii oameni de afaceri ca TZUTZIASHVILI nu sunt deranjaţi de ANAF pentru datorii de milioane sau chiar zeci de milioane de lei. (sursa foto: facebook.com/alecsandra.co)

CITIŢI ŞI:
PHOENICIA EXPRESS: Firma controlată de Mohammad MURAD a încheiat anul 2022 cu datorii la stat de 15,23 milioane lei; contribuţiile la „Pensii” şi „Sănătate” reţinute de la angajaţi şi nevirate la bugetele corespunzătoare depăşesc 10,6 milioane lei… şi includ o componentă penală de cel puţin 1,87 milioane lei