16.591 lei/lună pentru judecătorul sindic care îşi bate joc de insolvenţele C.E. HUNEDOARA şi MAREEA

expert-insolventa-600

La Tribunalul Hunedoara există un judecător sindic pe nume Ioan DRĂGAN. Se ocupă şi de insolvenţa COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA Petroşani (CUI: 30855230). Prima sentinţă a fost anulată de Curtea de Apel Alba-Iulia, cauza fiind trimisă spre rejudecare la instanţa de fond. Deci, o primă bilă neagră!

După ce a pronunţat a doua sentinţă de deschidere a procedurii de insolvenţă, a plecat în concediu fără să formuleze motivarea. Astfel, cei care intenţionau să conteste sentinţa (Sindicatul „Noroc Bun”, în principal) au trebuit să aştepte vreo lună, să se întoarcă DRĂGAN din vacanţă, apelul neputând fi formulat în lipsa motivării. A doua bilă neagră! Şi apropo de a doua sentinţă: încă nu este definitivă, apelul urmând a fi judecat pe 1 noiembrie 2016.

Din păcate, acest Ioan DRĂGAN – remunerat cu 199.094 lei în 2015, adică o medie de 16.591 lei/lună, conform declaraţiei de avere – a fost desemnat judecător sindic şi la insolvenţa agenţiei de turism MAREEA, operată de MAREEA COMTUR SRL Deva (CUI: 10118438). A pronunţat deschiderea procedurii de insolvenţă pe 13 septembrie 2016, a numit EXPERT INSOLVENŢĂ SPRL în funcţia de administrator judiciar provizoriu… şi gata! Nu a stabilit termenele procedurii, pasând această sarcină practicianului în insolvenţă. Încă o bilă neagră, de parcă ar conta!

Deşi a trecut o lună de la pronunţarea sentinţei, EXPERT INSOLVENŢĂ SPRL nu a publicat (în BPI) notificarea privind deschiderea insolvenţei. Eu sper că au păţit ceva (rău) angajaţii din Deva de la această societate profesională de insolvenţă, că altfel nu se justifică această sfidare a creditorilor. În această lună ar fi trebuit să publice şi raportul iniţial, prin care să spune ce gânduri are cu insolventa.

Delăsarea judecătorului sindic şi sfidarea administratorului judiciar propus de debitoare (apropo, tipul din fotografie e de la EXPERT INSOLVENŢĂ SPRL, nu ştiu dacă neaparat de la Deva) par a fi în cârdăşie cu cea mai mare ţeapă turistică din acest an. Pe ideea: lasă să treacă valul de supărare (a turiştilor ţepuiţi), între timp a început şcoala, oamenii au alte griji şi, uite-aşa, nu se mai înscriu la masa credală, nu mai cer tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

Pe site-ul mareea.ro a apărut un „update” prin care sunt comunicate termenele procedurii. Conform sursei menţionate, data de 25 noiembrie 2016 ar fi termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor, iar tabelul preliminar al creditorilor trebuie publicat în BPI până cel târziu pe 20 decembrie 2016. Prima şedinţă a Adunării Creditorilor este programată pe 10 ianuarie 2017, ora 10:00, la sediul administratorului judiciar.

Probabil aceste termene sunt cele corecte, dar nu e obligaţia debitoarei să le comunice, ci a administratorului judiciar, care e şi plătit pentru asta. Se pare că vor avea viaţă grea creditorii cu acest practician în insolvenţă… dar poate reuşesc să îi dea cu flit la prima întrunire. Din păcate, pentru înlocuirea lui DRĂGAN nu există această posibilitate. (sursa foto: expertinsolventa.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
Judecător IOAN DRĂGAN – declaraţie de avere