276.150 lei – suma NETĂ obţinută de parlamentarul DUMITRU OPREA în ultimii doi ani din activitatea de profesor la UAIC

Îmi propusesem să scriu un text despre… altceva/altcineva. Şi am dat peste declaraţiile de avere ale lui Dumitru OPREAAm căzut pe spate!

Dumitru OPREA a fost rector al Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi şi acum e deputat al României. În mandatul anterior a fost senator.

Conform declaraţiei de avere din 12 iunie 2017, a primit de la UAIC suma de 133.027 lei, reprezentând „activitate didactică, conducere doctorat, cercetare + diferenţe venituri câştigate în instanţă”. De la Senatul României a primit 63.417 lei, adică undeva la jumătate din banii primiţi de la CUZA!

Conform regulilor de completare ale declaraţiilor de avere/interese, veniturile menţionate în declaraţia de avere din 2017 se referă la anul financiar 2016, din acest motiv OPREA invocă activitatea de senator.

Conform declaraţiei de avere din 16 iunie 2018, în 2017 deputatul Dumitru OPREA a încasat – de la CUZA – suma de 143.123 lei, reprezentând tot „activitate didactică, conducere doctorat, cercetare + diferenţe venituri câştigate în instanţă”. Şi a mai încasat 90.609 lei de la Camera Deputaţilor.

OK!
Din câte ştiu eu, un parlamentar munceşte de luni până joi la Parlamentul României.
Se spune că vinerea lucrează în teritoriu, la Cabinetul Parlamentar – din Iaşi, în cazul acesta – sau pe unde îl mai trimite partidul.

Prin urmare şi-aşa deci:
Când au avut ocazia/onoarea studenţii de la CUZA de a beneficia de sfaturile/indicaţiile profesorului universitar Dumitru OPREA?! (sursa foto: reporteris.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
DUMITRU OPREA- declaraţie de avere (2017)

DUMITRU OPREA- declaraţie de avere (2018)