300 de angajaţi şi profit de 200.000 euro la cea cunoscută pizzerie din Iaşi

M-a întrebat un amic dacă ştiu şi dacă mă lasă inima să scriu şi de bine despre o firmă.
I-am spus că pot să încerc! Am pus un pariu pe tema asta.

A căzut la tragerea la sorţi MAF FORCE SRL Iaşi (CUI: 18261475), societatea care deţine pizzeria/restaurantul „Mamma Mia” din Iaşi.

Firma îl are ca unic asociat şi administrator pe Florin MARCU, un tip de 36 de ani despre care se spune că a reuşit să atragă cei mai buni angajaţi din zona fast-food a Iaşiului. Desigur, cu salarii peste tot ce există pe segmentul acesta în Capitala Moldovei.

Anul trecut, „Mamma Mia” Iaşi (MAF FORCE SRL) a obţinut un profit net „frumuşel” – 841.877 lei (aproape 200.000 euro) la o cifră de afaceri de 24,28 milioane lei. Profitul e ceva mai mic faţă de anul anterior, dar cred că merită menţionat faptul că a fost obţinut cu 285 de angajaţi. Cât o fabrică! Şi nu apar menţiuni negative la adresa firmei pe undelucram.ro, ceea ce e de apreciat.

Am văzut că, totuşi, există pe net un articol „negativ” la adresa firmei şi asta mi-a adus aminte de următoarea întâmplare. E adevărat, FĂRĂ legătură cu „Mamma Mia” şi petrecută în urmă cu mulţi ani.

Am sunat într-o seară la o pizzerie, care pe vremuri avea activitate în Hala Centrală, acum cred că activează numai în Tudor. Cineva a ridicat receptorul şi am auzit:
te f.. în gură, du-te în…
A durat cel puţin un minut, timp în care „aprecierile” de acest gen s-au repetat. Individul nu vorbea cu mine, ci cu un angajat sau cu o angajată.

După acel minut, a răspuns o doamnă/domnişoară:
– Bună seară! Cu ce vă putem servi?
– Bună seara! Cel care urla ca un descreierat e patronul vostru?
– … Daaa…

Individul respectiv mai are şi acum o pizzerie (sau mai multe) şi sunt convins că aşa „magic” li se adresează şi acum angajaţilor. REPET: nu există nicio legătură cu „Mamma Mia”, dar mi-am adus aminte de asta şi am găsit momentul să povestesc această păţanie.

Revenind la „Mamma Mia”: 4 milioane de lei capitalul social e ceva! Chiar dacă a fost redus cu un milion de lei anul trecut… şi cu alte două milioane lei în 2015. Da, a fost de 7 milioane lei la un moment dat!

Nu sunt de acord cu serviciile de la „anexa” din parc, pentru că obligă ospătarii să se strecoare printre maşini, ca să aducă pizza la masa clienţilor. Dar pot să înţeleg: la cât a costat autorizaţia pentru distrugerea parcului… nu mai contează riscurile la care sunt expuşi angajaţii!

Nu am contract de publicitate cu „Mamma Mia” şi nici nu urmăresc asta. Am scris acest articol doar pentru că am pus un pariu. Şi sper că l-am câştigat, doar am scris un articol pozitiv! Nu?! (sursa foto: iasi.fest.ro)