86 de angajaţi şi Fiscul au luat o ŢEAPĂ de 394.381 lei de la firma lui Iulian TĂRĂBOANŢĂ şi Ciprian IONESCU

Înfiinţată de Iulian TĂRĂBOANŢĂ (foto, 55 de ani) şi Ciprian Gabriel IONESCU (51 de ani) în octombrie 2015, societatea ITIC GRUP SRL Iaşi (CUI: 35148612) a intrat direct în faliment pe 18 august 2017, la propria cerere – Dosarul nr.6104/99/2017. La propunerea debitoarei, practicianul CONSULTANŢĂ REORGANIZARE LICHIDARE SPRL (Ioana MOISESCU) a fost numit lichidator judiciar provizoriu. O alegere mai bună nici că se putea! Cine să-i reprezinte pe TĂRĂBOANŢĂ şi IONESCU dacă nu un avocat suspectat de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri?! Care e şi preşedinte UNPIR Iaşi – şi eu am pretenţii de la UNPIR!

Judecătorul sindic Alexandru MIŢICĂ de la Tribunalul Iaşi a stabilit data de 12 octombrie 2017 ca termen limită pentru publicarea tabelului preliminar. A fost publicat abia ieri, 17 octombrie 2017, în condiţiile în care Adunarea Creditorilor este programată astăzi. În tabel apar 87 de creditori: Fiscul şi 86 de salariaţi, cu o sumă totală de 393.381 lei, cu menţiunea că AJFP Iaşi deţine 62,69% din masa credală… şi sigur nu va accepta onorariul pretins de Ioana MOISESCU – 1.500 lei/lună şi 5% din sumele recuperate.

Lichidatorul s-a gândit că poate face cineva un studiu geografic privind angajaţii lui TĂRĂBOANŢĂ, aşa că a publicat şi domiciliile celor 86 de salariaţi ţepuiţi (nu-i panică, publică mulţi practicieni şi CNP-urile!). Foarte mulţi de la ţară – peste 50! Dar şi unul din buricul târgului (Piaţa Unirii… deşi în alte acte apare că stă în Răchiţi), care are şi cea mai mare sumă de recuperat – 7.015 lei. Este chiar Iulian TĂRĂBOANŢĂ! Nu l-a lăsat inima până nu s-a ţepuit şi pe el însuşi!

Ioana MOISESCU a întocmit şi un aşa zis raport privind cauzele insolvenţei/falimentului, document care analizează doar rezultatele din 2015 (două luni şi 10 zile) şi din 2016 – „pe baza situaţiilor financiare publicate pe site-ul Finanţelor Publice”, deşi la un moment dat spune că a avut la dispoziţie balanţa de verificare din iulie 2017. Concluzia raportului este că doar karma e de vină că s-a ajuns în incapacitate de plată şi nici „nu au fost identificate operaţiuni frauduloase care ar fi concurat la ajungerea debitoarei în stare de insolvenţă”. De ce a avut nevoie firma de 70 de angajaţi, care au generat cheltuieli de 586.397 lei… şi venituri de 116.753 lei? Asta nu s-a întrebat Ioana MOISESCU!

Desigur, firma nu are nimic în proprietate, aşa că nu se va recupera niciun leu. Totuşi, dacă deranjul nu e prea mare pentru o aşa doamnă, lichidatorul judiciar ar putea efectua demersurile necesare astfel încât salariaţii ţepuiţi de firma lui TĂRĂBOANŢĂ şi IONESCU să-şi recupereze banii de la Fondul de Garantare. Dacă nu mai sunt sume disponibile pentru acest an, mai lălăie un pic falimentul până se trece în 2018. Bunăvoinţă să fie! (sursa foto: 7est.ro)

CITIŢI ŞI:
Ce mai face IULIAN TĂRĂBOANŢĂ? E urmărit penal, a îngropat o firmă cu 70 de angajaţi după numai un an de activitate şi a pregătit a doua PRIMA FOOD