A REUŞIT! Al 10-lea an cu pierderi la firma de taxi MOVICRISS; minusul raportat pentru 2018 depăşeşte un milion de lei

În luna mai 2008, societatea MOVICRISS SRL Iaşi (CUI/CIF: 21566542) a preluat „98 de autoturisme cu tot cu autorizaţiile taxi de funcţionare„, în urma unei dubioase divizări parţiale a firmei PRO TAXI SRL (CUI: 12056196)… despre care am scris AICI.

Firma se numeşte MOVICRISS SRL pentru că iniţial a fost deţinută şi administrată de Cristina MOVILEANU, dar asta are mai puţină importanţă. Cu adevărat fabuloase sunt rezultatele raportate în ultimii 10 ani: pierderi şi numai pierderi. Şi capitaluri proprii negative… tot de 10 ani!

Din iulie 2018, MOVICRISS SRL a fost preluată de Petru PODOLEANU, de la septuagenara Maria PODOLEANU (probabil mama), individ care controla PRO TAXI SRL la momentul transferului de active (nu şi de pasive). Tot în iulie 2018, Petru PODOLEANU a devenit şi administrator al firmei de taxi.

Pentru anul trecut, MOVICRISS SRL a raportat pierderi record, de 1.125.581 lei, la o cifră de afaceri de 1,72 milioane lei, şi astfel s-a ajuns la un minus total (în perioada 2009-2018) de 4.348.594 lei… şi se pune întrebarea cine şi cum a acoperit această sumă, din moment ce patronatul (oricare a fost) nu a avut niciodată afaceri profitabile.

Apropo de fostele afaceri ale patronului: în urma falimentului PRO TAXI SRL a rămas o gaură de 1.657.502,77 lei, partea Fiscului fiind de 1.639.112 lei – bani pe care i-a pierdut în totalitate şi definitiv pentru că nu s-a recuperat niciun leu în timpul procedurii şi nici cererea de atragere a răspunderii personale a foştilor administratori nu a fost admisă de instanţă!

Singurul aspect oarecum îmbucurător este că a crescut numărul angajaţilor (la 87, de la 46), dar chiar şi dacă nu luăm în calcul „şmecheria” des folosită în taximetrie – prin care angajaţii nu primesc leafă şi acoperă din banii lor impozitul şi contribuţiile sociale în speranţa că aşa vor avea o pensie, atunci când va fi cazul – tot rămâne un semn de întrebare: firma are 90 de autorizaţii/licenţe taxi (AICI), cum de reuşesc 87 de angajaţi să conducă 90 de taxiuri timp de 15-16 ore pe zi, 7 zile pe săptămână (cam acesta este timpul de utilizare/exploatare a unui taxi)?

Cu speranţa că şeful Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, Paul BUTNARIU, nu va invidios că a fost întrecut la capitolul rezultate negative, propun ca MOVICRISS SRL să fie premiată la Topul Firmelor, eventual la faza naţională, că nu cred că mai există altă societate de taximetrie care să reuşească 10 ani de pierderi… fără să deranjeze vreo instituţie a statului! (sursa foto: stpaulyellowtaximn.com)

CITIŢI ŞI:
MAFIA TAXI: Firma unei septuagenare raportează pierderi de 9 ani, are 90 de autorizaţii… şi doar 46 de angajaţi; veniturile declarate sunt de sub 60 lei/zi/taxi