ABOS CARE şi ABOS CARE CASĂ BĂTRÂNI: Fiscul a luat o ţeapă de 569.974 lei; deşi a furat banii angajaţilor (prin stopajul la sursă), patroana Ionela SPIRIDON susţine că a împrumutat cele două firme cu 1,75 miloane lei! Alo, „Spălarea Banilor”?!

Deţinute de olandezul Arnoud Johan BATTERINK şi Ionela SPIRIDON (foto; fostă CRUPA), cu menţiunea că doar românca a avut atribuţii de administrator, societăţile societăţile ieşene ABOS CARE SRL (CUI/CIF: 27540800) şi ABOS CARE CASĂ BĂTRÂNI SRL (CUI/CIF: 33627961) au intrat direct în faliment (oficial la propria cerere), iar recent au fost publicate tabelele preliminare ale creditorilor.

În cazul ABOS CARE SRL, ţeapa trasă Fiscului se ridică 361.546 lei (componentă majoritară de stopaj la sursă), dar în tabel este trecută şi Ionela SPIRIDON, cu 532.901,02 lei, creanţă care ar reprezenta sumele cu care patroana a împrumutat firma plus „dobânda legală aferentă fiecărei sume împrumutată de la scadenţă şi până la data deschiderii procedurii insolvenţei”.

La ABOS CARE CASĂ BĂTRÂNI SRL, creditorul AJFP Iaşi revendică numai 208.428 lei (tot componentă majoritară de stopaj la sursă)… în schimb Ionela SPIRIDON este înscrisă la masa credală cu 1.222.264,35 lei!

Lichidatorul judiciar provizoriu EUROBUSINESS LRJ SPRL nu s-a deranjat să publice Raportul privind cauzele falimentului pentru niciuna dintre debitoare, aşa că nu ştim (deocamdată) ce s-a întâmplat cu sumele imense care ar fi fost împrumutate firmelor de Ionela SPIRIDON şi cum de în contabilitate au fost înregistrate anual venituri de numai câteva zeci de mii de euro în condiţiile în care vorbim de cel puţin 3 cămine de bătrâni cu zeci de pacienţi fiecare.

Şi desigur, „întrebarea supremă” este de unde a avut Ionela SPIRIDON peste 1,75 milioane lei… doar banii cu care a împrumutat cele două firme. Vreau să cred că şi Fiscul sau ONPCSB („Spălarea Banilor”), insituţii care vor fi sesizate de SUPERVIZOR.ro, sunt interesate de a afla răspunsul!