ACME CUSTOM: Fiscul a luat o ţeapă de 2,31 milioane lei de la firma controlată de Maria BĂDEANU… şi nu s-a deranjat să participe la Adunarea Creditorilor; lichidatorul Liliana NEAŢU „nu vede” că au dispărut lichidităţi de 6,25 milioane lei; afacerea „Oala cu Bunătăţi” a fost mutată pe FOOD REPUBLIC

Societatea ACME CUSTOM SRL Bucureşti (CUI/CIF: 34936965) a fost înfiinţată în 2015, a desfăşurat „Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente” – sub brandul „Oala cu Bunătăţi” – şi a intrat direct în faliment pe 6 decembrie 2021 (la propria cerere), după ce afacerea a fost mutată pe FOOD REPUBLIC SA Bucureşti (CUI/CIF: 40376390).

Conform tabelului definitiv, ţeapa trasă de firma deţinută şi administrată de Maria BĂDEANU (foto) se ridică la 2.333.661,63 lei, partea Fiscului (AFP Sector 2) fiind de 2.310.001 lei (creanţă negarantată, desigur), iar site-ul ANAF arată că mai mult de jumătate din această datorie este stopaj la sursă, adică bani furaţi de la angajaţi.

Partea „şi mai interesată” este că ACME CUSTOM SRL a avut (teoretic) cu ce achita aceste datorii… pentru că a încheiat anul 2019 cu disponibilităţi băneşti de 6.469.315 lei, iar anul 2020 cu 6.248.695 lei în casă şi conturi.

Numit la propunerea debitoarei, lichidatorul judiciar provizoriu CII NEAŢU LILIANA trece în revistă aceste sume (în Raportul privind cauzele falimentului), dar „remarcă” doar faptul că „activele circulante ale debitoarei au înregistrat un trend descendent” şi „consideră că ajungerea societăţii în stare de insolvenţă se datorează unor cauze obiective, fără a implica culpa unor persoane din conducerea societăţii”. Cum ajung astfel de specimene să obţină „calificarea” de practicieni în insolvenţe?!

Deşi deţine 98,99% din masa credală, AFP Sector 2 nu s-a prezentat şi nu a trimis vot la prima Adunare a Creditorilor, ceea ce a făcut ca practicianul CII NEAŢU LILIANA să nu poată fi confirmat în funcţia de lichidator judiciar.

Aşa-zisa specialistă în insolvenţe Liliana NEAŢU a convocat o nouă Adunare a Creditorilor pentru data de 20 mai 2022, cu următoarea ordine de zi:
1. Analizarea oportunităţii formulării unei cereri de atragere a răspunderii personal-patrimoniale a organelor de conducere, conform art.169 alin (1) din Legea 85/2014.
2. Casarea bunurilor mobile, amortizate în totalitate.

În convocator, practicianul a precizat că nu va formula cerere de atragere a răspunderii… „deoarece nu a putut identifica nici o persoană/faptă, dintre cele prevăzute la art.169 din Legea 85/2014 privind procedura insolvenţei, care să fi cauzat starea de insolvenţă”.

Deşi a trecut o lună şi jumătate de la data Adunării Creditorilor, lichidatorul judiciar provizoriu nu a publicat nimic în BPI şi nici nu a apărut vreun dosar asociat pe portalul instanţelor de judecată.

Următorul termen de judecată în Dosarul de faliment nr.33927/3/2021, al debitoarei ACME CUSTOM SRL, este programat pe 3 octombrie 2022, dată până la care voi informa Fiscul (structura centrală şi preşedintele ANAF, m-am lămurit cu Administraţiile de Sector) şi judecătorul sindic cu privire la lichidităţile dispărute şi la modul (ticălos) în care CII NEAŢU LILIANA administrează această procedură. (sursa foto: facebook.com/badeanumaria)