Adina IFTIMOAIE a fost „condamnată” să plătească peste un milion de lei pentru golănia PITIKOT; lichidatorul judiciar a formulat şi plângere penală împotriva individei

Înfiinţată în 2007 de Violeta HARNAGEA, societatea PITIKOT SRL Iaşi (CUI/CIF: 22926054) a fost preluată în februarie 2016, în două etape (majorare de capital social şi cesiune părţi sociale), de Adina IFTIMOAIE (22 de ani la vremea respectivă!), iar pe 25 februarie 2020 a intrat direct în faliment, la cererea Fiscului – Dosarul nr.7203/99/2019.

Tabelul definitiv al creanţelor prezintă o masă credală de 1.028.986,58 lei, împărţită între următorii 3 creditori: AJFP Iaşi – 997.271 lei, DEFPL Iaşi (Primăria Iaşi) – 27.281 lei şi SALUBRIS SA – 4.434,58 lei.

Lichidatorul judiciar care s-a ocupat de faliment, practicianul SOLVENS SPRL (Dumitru APOSTUL), a apreciat că debitoarea a avut comportament de „firmă fantomă”, precizând că la adresa unde figurează sediul social PITIKOT SRL funcţionează un garaj de autobuze şi microbuze, iar persoanele care lucrau acolo au susţinut că „nu cunosc despre vreo altă societate în acea curte decât cea de transport persoane şi că nu este nici un magazin sau depozit, nici măcar un chioşc”.

Practicianul a mai menţionat în Raportul privind cauzele falimentului că s-a deplasat şi la 3 puncte de lucru ale debitoarei… unde „funcţionează magazine de valorificare a produselor de panificaţie, prăjituri etc cu firma de BRUTĂRIA RUSTICĂ” şi „nici un reprezentant sau vânzător din cadrul acestor magazine nu a auzit de debitoarea PITIKOT SRL ori de asociatul şi administratorul statutar al acesteia, dna. IFTIMOAIE Adina”.

Pentru că nu a intrat în posesia documentelor contabile şi nu a putut stabili dacă există vreo legătura/complicitate între cei doi administratori – Violeta HARNAGEA şi Adina IFTIMOAIE -, lichidatorul judiciar a formulat cerere de atragere a răspunderii împotriva ambelor persoaneDosarul asociat nr.7203/99/2019/a1.

Instanţa a luat la cunoştinţă faptul că PITIKOT SRL nu avea datorii la data schimbării patronatului şi a constatat că pârâta Adina IFTIMOAIE nu a justificat şi nu a predat bunuri şi sume în valoare de 1.462.501 lei, care ar fi acoperit în întregime datoriile societăţii, motiv pentru care a decis aşa:

stabileşte răspunderea personală a pârâtei IFTIMOAIE Adina pentru pasivul rămas neacoperit al debitorului PITIKOT SRL, în sensul că obligă pârâta să acopere suma de 1.028.986,58 lei, aşa cum rezultă din tabelul definitiv al creanţelor

Sentinţa a fost pronunţată pe 24 noiembrie 2020, a fost publicată în BPI pe 23 decembrie 2020 şi poate (putea?) fi atacată cu apel în termen de 7 zile de la comunicare… dar demn de semnalat este şi faptul că SOLVENS SPRL susţine că „având în vedere faptul că reprezentantul debitoarei nu a predat lichidatorului judiciar documentele financiar-contabile în termenul legal, în temeiul art. 271 din N.C.P. am promovat plângere penală împotriva acestuia, înregistrată sub nr.638/1212/30.03.2020″! (sursa foto: facebook.com/BrutariaRustica)