AFFICHAGE ROMÂNIA: 136 de creditori au revendicat 43,88 milioane lei; administratorul judiciar a publicat tabelul preliminar cu 17 zile întârziere şi a convocat „peste noapte” Adunarea Creditorilor

0

În urmă cu vreo 5 ani, despre AFFICHAGE ROMÂNIA SRL Bucureşti (CUI: 16714669) se spunea că „este una dintre cele mai importante firme de publicitate outdoor din România. În anul 2012, elveţienii de la AFFICHAGE au devenit unic acţionar al companiei AFFICHAGE ROMÂNIA după ce au achiziţionat 30% din acţiunile controlate de către VENTRIS” (aici).

Aşa-zisa firmă de publicitate outdoor AFFICHAGE ROMÂNIA SRL s-a cerut în insolvenţă pe 18 decembrie 2017, iar în documentaţia depusă la Dosarul nr.47545/3/2017 a precizat că „are datorii în sumă de 34.144.628 lei, ce nu pot fi achitate”.

Administratorul judiciar provizoriu desemnat de instanţă, CASA DE INSOLVENŢĂ RAVA SPRL (Rolland SZABO), avea obligaţia de a publica tabelul preliminar al creanţelor până cel târziu pe 9 martie 2018, prima Adunare a Creditorilor fiind programată pe 13 martie 2018.

„L-a durut la bască” pe Rolland SZABO de ce a stabilit judecătorul sindic şi a publicat tabelul preliminar al creanţelor abia ieri, 26 martie 2018… şi a convocat Adunarea Creditorilor pentru mâine, 28 martie 2018, ora 14:00, la sediul administratorului judiciar (Bucureşti, Şos. Pantelimon nr.10-12, Bl. Turn, et.I, sector 2).

Demn de menţionat este şi faptul că practicianul nu a publicat în BPI raportul privind cauzele insolvenţei, ci doar un anunţ prin care informează creditorii că ar fi depus documentul la dosar şi că „va asigura posibilitatea consultării Raportului privind cauzele care au generat apariţia stării de insolvenţă a debitoarei la sediul său, pe cheltuiala solicitantului”. Asta în condiţiile în care debitoarea are creditori din toate colţurile ţării… Nu văd alt motiv al acestei bătăi de joc la adresa creditorilor decât ascunderea operaţiunilor derulate de AFFICHAGE ROMÂNIA.

Tabelul preliminar include 136 de creditori, suma totală revendicată de aceştia fiind de 43.875.550,02 lei, dar masa credală acceptată din prima de CASA DE INSOLVENŢĂ RAVA SPRL este de „numai” 33.378.398,31 lei. Cel mai afectat creditor este Municipiul Cluj-Napoca – DITL, care a invocat o creanţă de 5,48 milioane lei… dar nu a fost înscris în tabel cu niciun leu, administratorului judiciar considerând că există sentinţe judecătoreşti definitive cu privire la respingerea sumelor pretinse de municipalitatea clujeană.

Un motiv interesant a fost invocat pentru respingerea unei creanţe de 396.932,04 lei a falitei RATP Iaşi: „nu s-a respectat obligaţia corelativă a RATP Iaşi de a se asigura că mijloacele de transport pe care era decorată reclama circulau cel puţin 21 zile/lună„.

Tabelul este plin de primării cu sume mai mici sau mai mari, reprezentând taxe şi impozite neachitate de AFFICHAGE ROMÂNIA SRL pentru panourile publicitare amplasate pe teritoriile unităţilor administrative respective. Şi, desigur, sunt şanse minime ca restanţele respective să mai fie achitate vreodată.

Administratorul judiciar precizează că „eventualele contestaţii împotriva Tabelului Preliminar vor fi depuse la dosarul cauzei în termen de 7 zile de la data publicării acestui tabel în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă”, iar faza amuzantă e că prima contestaţie, a creditorului Serviciul de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti, a fost depusă… cu 3 zile înainte de publicarea documentului! (sursa foto: tribuna.ro)

DOCUMENTE ATAŞATE:
AFFICHAGE ROMÂNIA SRL – Tabel preliminar al creanţelor

AFFICHAGE ROMÂNIA SRL – Convocare Adunarea CreditorilorLĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.