Agenţia de turism DE L’ART VOYAGES a intrat în insolvenţă; termenul limită de înscriere la masa credală este 12 noiembrie 2018

Pe 14 septembrie 2018, DE L’ART VOYAGES SRL Braşov (CUI: 16210670) a depus o cerere de intrare în insolvenţă, demers care a dus la constituirea Dosarului nr.2995/62/2018. Desigur, este vorba de firma care deţine/administrează agenţia de turism cu acelaşi nume.

Conform unor recenzii publicate pe 15 septembrie 2018, agenţia a trimis clienţilor care au achitat deja unele servicii/pachete turistice următorul mesaj:

Cu părere de rău vă anunţăm că suntem în imposibilitatea de a onora angajamentul asumat. În consecinţă, pentru recuperarea sumelor datorate o să vă rugăm să vă adresaţi asiguratorului societăţii şi să faceţi demersurile necesare. Regretăm întreaga situaţie precum şi neplăcerile cauzate

Ieri, 27 septembrie 2018, Tribunalul Braşov a admis cererea debitoarei şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă, iar în funcţia de administrator judiciar provizoriu a fost desemnat practicianul CENŢU SPRL Braşov, ale cărui date de contact le găsiţi AICI.

Instanţa a stabilit data de 12 noiembrie 2018 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 7 decembrie 2018, la sediul debitoarei (aşa scrie în sentinţa publicată pe portal.just.ro, dar este posibil ca administratorul judiciar să schimbe locul întrunirii).

Surprinzător la sentinţă şi, implicit, la cerere este că nu s-a intrat direct în procedura simplificată (faliment), deşi e greu de crezut că agenţia ar putea sau măcar şi-a propus să parcurgă o etapă de reorganizare judiciară.

De la depunerea cererii, DE L’ART VOYAGES a închis contul de Facebook (facebook.com/DeLArtVoyages), dar a lăsat funcţional site-ul delart.ro, iar grav este faptul că această pagină web nu menţionează nimic despre insolvenţă, lasă impresia că agenţia ar fi în regulă… şi prezintă oferte pentru lunile următoare! Agenţia figurează ca fiind în regulă şi pe site-ul Ministerului Turismului, fiind prezentă în lista agenţiilor de turism licenţiate, care a fost actualizată astăzi, 28 septembrie 2018.

Înfiinţată în martie 2004 sub numele NATURFLORA SRL şi rebotezată în 2008 (primul an în care a desfăşurat ceva activitate), DE L’ART VOYAGES SRL a fost deţinută şi administrată de Lăcrămioara Elena ROTARU şi Claudiu Remus ROTARU până la începutul lunii septembrie 2018, moment în care „masculul” s-a retras din firmă.

La finalul anului 2017, agenţia avea datorii de 610.090 lei… dar şi creanţe de 614.007 lei. Conform site-ului propriu şi listei agenţiilor de turism licenţiate, DE L’ART VOYAGES SRL are (avea) puncte de lucru în Braşov şi Constanţa, iar asigurarea este încheiată la OMNIASIG şi expiră pe 20 octombrie 2018.

Următorul termen de judecată în Dosarul de Insolvenţă nr.2995/62/2018, al debitoarei DE L’ART VOYAGES SRL Braşov, este programat tocmai pe 10 ianuarie 2019. (sursa foto: facebook.com/DeLArtVoyages)