AGER AUTOSERVICE: „Cioclul falimentelor ieşene” nu a reuşit să-l facă scăpat pe Constantin Cătălin ANDREI… individ care a mai îngropat 3 firme; Fiscul a decis că va formula cerere de atragere a răspunderii

0

AGER AUTOSERVICE SRL Iaşi (CUI/CIF: 15167415) – societate deţinută şi administrată de Constantin Cătălin ANDREI – a intrat direct în faliment, la propria cerere, urmare a deciziei pronunţate de judecătorul sindic Clara Roxana BARBIR în Dosarul nr.5809/99/2020.

Tabelul definitiv al creanţelor arată că noua ţeapă trasă de Constantin Cătălin ANDREI se ridică la 359.399 lei şi, aparent, singurul „beneficiar” este Fiscul. Spun „aparent” pentru că această sumă include o componentă majoritară de stopaj la sursă, adică un fel de „bani furaţi de la angajaţi” – impozite şi contribuţii reţinute, dar nevirate la stat.

Conform site-ului anaf.ro, AGER AUTOSERVICE SRL nu a plătit la bugetul asigurărilor sociale de stat suma de 118.883 lei, la care s-au adăugat accesorii de 40.471 lei. Aceşti bani reţinuţi de la salariaţi (118.883 lei) pe care şi i-a însuşit administratorul Constantin Cătălin ANDREI nu vor fi luaţi la calculul pensiilor respectivilor angajaţi. Din acest motiv, se poate spune că nu doar Fiscul a fost ţepuit de firma ieşeană.

În stilul caracteristic, lichidatorul CASA DE INSOLVENŢĂ HOMORANU IPURL (Gheorghe HOMORANU) nu a considerat că furtul banilor de la angajaţi trebuie sancţionat şi a concluzionat că doar vremea şi vremurile se fac vinovate de intrarea AGER AUTOSERVICE SRL în faliment.

Mai mult, Gheorghe HOMORANU – individ care a lucrat la Finanţe şi despre care s-a tot spus că „rezolvă falimente” (în sensul că nu se dispune atragerea răspunderii împotriva administratorilor) – a propus închiderea falimentului şi radierea debitoarei după mai puţin de 3 luni de la deschiderea procedurii.

AJFP Iaşi, singurul creditor, nu a achiesat la golănia lui HOMORANU şi a decis (în Adunarea Creditorilor):

  • Nu se aprobă închiderea procedurii
  • Nu se avansează de către creditor sume de bani pentru continuarea procedurii (HOMORANU va primi un onorariu de 5.000 lei, chiar prea mult! – n.r.)
  • Se consideră oportună introducerea acţiunii întemeiate pe art 169 din Legea nr.85/2014 şi se desemnează AJFP Iaşi titular al cererii privind atragerea răspunderii organelor de conducere a debitoarei

„Prin urmare şi aşa deci”, Fiscul va formula acţiune de atragere a răspunderii personale/patrimoniale împotriva „hoţului” Constantin Cătălin ANDREI… dar cu siguranţă că reuşita demersului depinde de felul cum formulează cererea respectivă!

AGER AUTOSERVICE SRL este a patra firmă pe care o falimentează Constantin Cătălin ANDREI, precedentele fiind A.G.E.R. SERVICE GROUP SRL (CUI/CIF: 14149135), AUTOMARK GLASS SRL (CUI/CIF: 15228792) şi GENERAL SERVICE SRL (CUI/CIF: 18963062). Aceste 3 societăţi au avut sediul social în Iaşi… şi au fost radiate după derularea procedurilor de faliment.

În cazul AUTOMARK GLASS SRL, Constantin Cătălin ANDREI a avut parte şi de o cerere de atragere a răspunderii personale, care a fost respinsă de prima instanţă… iar Fiscul ieşean nu a atacat sentinţa cu apel! „Prejudiciul patrimonial produs creditorului bugetar” s-a ridicat la 526.045 lei, conform menţiunilor din dosarul de faliment. (sursa foto: thestar.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.