AGETUR: Masă credală de 2,56 milioane lei şi doar 40 de creditori… din 222 notificaţi; iniţial, administratorul judiciar a declarat că sunt „520 de clienţi păgubiţi”; debitoarea nu are bunuri… şi a rămas şi fără licenţa de turism (document ataşat)

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / ARTICOLUL poate fi accesat exclusiv de către ABONAŢI / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

AGETUR SRL (CUI/CIF: 1446215) – (fostă) agenţie de turism ORGANIZATOARE cu sediul social în Focşani şi punct de lucru în Bucureşti, controlată de Puiu Dragoş HORHOCEA – a intrat în insolvenţă pe 27 iulie 2020, la propria cerere, conform deciziei pronunţate de judecătorul sindic Florentina Timofte de la Tribunalul Vrancea în Dosarul nr.1039/91/2020.

Surprinzător este faptul că în cererea introductivă s-a precizat că debitoarea „are datorii de 10.766.394 lei, din care obligaţii fiscale de 97.939 lei”… sumă de 5,5 ori mai mare faţă de cea din bilanţul public (1.957.079 lei la 31 decembrie 2019) şi care nu este susţinută nici de tabelul creditorilor.

O altă informaţie dubioasă a fost lansată de administratorul judiciar provizoriu CAPI Ţigănuş Anton&Radu Ţigănuş imediat după deschiderea procedurii, în sensul că acesta a declarat pentru profit.ro că AGETUR SRL a încasat avansuri de la „520 de clienţi păgubiţi„, în cuantum total de 360.000 euro şi 400.000 lei (aproximativ 2,2 milioane lei), şi vor fi despăgubiţi prin intermediul poliţei de asigurare cu jumătate din sumele plătite.

Spun despre această informaţie este dubioasă pentru că acelaşi practician a susţinut în Raportul preliminar de activitate că „au fost notificaţi 222 clienţi şi furnizori beneficiari ai serviciilor de turism înscrişi in lista clienţilor”! Şi mai spune CAPI Ţigănuş Anton&Radu Ţigănuş (în acelaşi document) că „debitoarea nu figurează cu bunuri mobile şi imobile înscrise in evidenţa contabilă la luna iulie 2020″.

Deşi au trecut aproape 100 de zile de la deschiderea procedurii, administratorul judiciar provizoriu nu a întocmit Raportul privind cauzele insolvenţei, dar a reuşit să publice tabelul preliminar şi un tabel preliminar rectificat/completat, iar acest din urmă document prezintă o masă credală de 2.558.168 lei şi doar vreo 40 de creditori (din 222 notificaţi!), cu menţiunea că nu există nicio creanţă garantată, deşi 3 creditori aveau impresia că deţin garanţii!

Administratorul judiciar (care încă nu a fost confirmat de creditori) aiurează cu „debitoarea şi-a exprimat intenţia de reorganizare judiciară pe baza de Plan”… dar nu a aflat că AGETUR SRL a rămas fără licenţa de turism, conform menţiunilor de pe site-ul ministerului – AICI. Este adevărat că s-ar putea reprofila (pe comerţul cu măşti de protecţie, de exemplu), numai că e greu de crezut că sunt furnizori dornici să colaboreze cu o firmă ţepară!

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.1039/91/2020, al debitoarei AGETUR SRL Focşani, este programat pe 18 ianuarie 2020. (sursa foto: dkproduction.ro)

DOCUMENT ATAŞAT:
AGETUR SRL – Tabel preliminar rectificat/completat