Ajunsă patroană la doar 22 de ani, Geanina Liliana ENCIU s-a ales cu o cerere de atragere a răspunderii personale pentru 645.349 lei, datorii „calculate” de Fisc pentru JANE WORD CONSTRUCT

În iulie 2014, când avea doar 22 de ani, Geanina Liliana ENCIU (din Târgu Neamţ) a înfiinţat prima ei firmă – JANE WORD CONSTRUCT SRL-D (CUI/CIF: 33426330), cu sediul social în satul Dumbrava, comuna Timişeşti, judeţul Neamţ, care urma activeze în „comerţul cu amănuntul de piese şi accesorii pentru autovehicule”.

A depus bilanţ doar pentru 2014, an încheiat cu o cifră de afaceri de 80.928 lei, datorii de 86.956 lei şi creanţe de 85.351 lei, indicatori mai degrabă caracteristici unor operatori economici „de tip fantomă” (aşa le zice Fiscul!), decât unui start-up.

Pe 3 septembrie 2020, JANE WORD CONSTRUCT SRL-D a intrat în insolvenţă, iar administratorul judiciar RDV INSOLVENŢĂ SPRL a propus deja trecerea la faliment… şi a formulat acţunea de atragere a răspunderii personale împotriva administratorului Geanina Liliana ENCIU – Dosarul asociat nr.1180/103/2020/a1.

Tabelul preliminar al creanţelor prezintă un singur creditor (AJFP Neamţ) şi o masă credală de 645.349 lei, valoare calculată („scoasă din burtă”, mai exact) în urma unei aşa-zise inspecţii fiscale în lipsă. Dacă nu va mai fi indexată până la publicarea tabelului definitiv, aceasta este suma pe care RDV INSOLVENŢĂ SPRL (Daniela STROE) o impută administratorului Geanina Liliana ENCIU… deoarece practicianul consideră că „În cazul nepredării documentelor contabile către administratorul judiciar, atât culpa cât şi legătura de cauzalitate între faptă şi prejudiciu se prezumă„! (sursa foto: barbarafane.com)