Alo, Fiscul?! Curtea de Apel a validat sentinţa de atragere a răspunderii pentru Răzvan AFLOAREI; afacerea TUNINGRO.ro a fost mutată pe RTT DISTRIBUTION, firmă care a încheiat anul 2021 cu lichidităţi de 1,35 milioane lei, mai mari decât cifra de afaceri… şi datorii de 2,12 milioane lei

ROMTUNING TRADING SRL Paşcani (CUI/CIF: 35635189) a intrat direct în faliment la cererea Fiscului, iar tabelul definitiv al creanţelor arată că ţeapa trasă de firma deţinută şi administrată de Răzvan AFLOAREI se ridică la 250.821,87 lei, „beneficiari” fiind AJFP Iaşi – 180.081 lei, FAN COURIER EXPRESS SRL – 64.123,06 lei, CARGUS SRL – 6.272,21 lei şi Primăria Paşcani – 345,60 lei.

Lichidatorul judiciar ANOVA INSOLVENCY IPURL (Anca Liana CRISTIAN) a încercat să îngroape cât mai repede „mortul” ROMTUNING TRADING SRL şi „să-l scoată basma curată” pe Răzvan AFLOAREI, aşa că a propus închiderea procedurii la primul termen de judecată (de după deschiderea procedurii), astfel încât Fiscul să nu mai reuşească să depună cerere de atragere a răspunderii personale/patrimoniale.

Probabil şi ca urmare a informărilor transmise de SUPERVIZOR.ro, nu a ieşit manevra practicianului, Fiscul a depus cerere de atragere a răspunderii personale împotriva fostului administrator Răzvan AFLOAREI, iar sentinţa pronunţată de judecătorul sindic Gabriela FILIP pe data de 11 mai 2022 a fost următoarea:

Stabileşte răspunderea personală a pârâtului AFLOAREI Răzvan pentru pasivul debitorului falit ROMTUNING TRADING SRL în sensul că obligă pârâtul să acopere pasivul rămas neacoperit al debitoarei, în sumă de 250.821,87 lei

„Condamnatul” AFLOAREI a atacat sentinţa cu apel, dar tot nu a prezentat documentele contabile şi a susţinut că „nu a avut cunoştință despre desfălurarea procedurii împotriva debitoarei”, iar „sumele de bani la care se face referire în sentinţa primei instanţe au fost utilizate în circuitul financiar al societăţii, realizându-se plata unor obligaţii financiare”… numai că la dosar nu s-au depus dovezi cu privire la existenţa obligaţiilor financiare menţionate, după cum a constatat instanţa.

Apelul a fost respins, astfel că Fiscul (cel mai mare creditor) ar trebui să iniţieze demersurile necesare pentru punerea în aplicare a deciziei instanţei şi, implicit, pentru recuperarea prejudiciului.

Înfiinţată în februarie 2016, societatea ROMTUNING TRADING SRL a comercializat accesorii şi piese auto prin intermediul magazinului online tuningro.ro, care a fost preluat de RTT DISTRIBUTION SRL Paşcani (CUI/CIF: 39893768), firmă înfiinţată în septembrie 2018… tot de Răzvan AFLOAREI.

Pentru anul 2021, RTT DISTRIBUTION SRL a raportat profit net de 223.438 lei, la o cifră de afaceri de 1.165.161 lei, datorii de 2.120.623 lei şi active circulante de 2.309.363 lei… din care 1.353.913 lei în casă şi conturi.

Ţinând cont de antecedente şi de valoarea foarte mare (depăşeşte cifra de afaceri), e greu de crezut că lichidităţile din actele contabile există şi în realitate! (sursa foto: facebook.com/Razvanaf)