Alo, Prefectura Iaşi?! Firma cu autorizaţia dubioasă de la Restaurantul FAMILIAL a fost RADIATĂ… dar lucrările continuă

Pe 28 iulie 2020, am primit de la prefectul judeţului Iaşi, Marian GRIGORAŞ, răspuns la o sesizare/petiţie referitoare la autorizaţia de construire şi lucrările de la Restaurantul FAMILIAL – detalii AICI!

Răspunsul a venit chiar în ziua în care mascaţii „au vizitat” nişte rechini imobiliari… şi în aceeaşi zi apăruse un alt articol pe această temă, publicat de 7iasi.ro. Coincidenţe!

Din răspunsul prefectului se înţelegea (sau am fost eu naiv!) că Prefectura Iaşi va solicita în instanţă anularea autorizaţiei de construcţie/extindere de la FAMILIAL:

Corpul de Control al Prefectului a transmis Serviciului juridic din cadrul instituţiei, întrega documentaţie comunicată de Inspectoratul Judeţean în Construcţii Iaşi, în vederea promovării demersurilor legale, conform dispoziţiilor art.12 din Legea nr.50/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

Nu am găsit pe portalul instanţelor de judecată niciun dosar care să vizeze această autorizaţie, dar marea surpriză este alta: societatea care a obţinut autorizaţia şi TEORETIC deţinea terenul, terasa şi ce mai era pe acolo, FAMILIAL RESTAURANT SA Iaşi (CUI/CIF: 7585972)… a fost RADIATĂ pe data de 13 august 2020 (la Finanţe apare pe 14 august 2020).

Îmi place să cred că prefectul nu a tărăgănat acţiunea în instanţă pentru a permite patronilor MACOVEI şi HITRUC (fiul „semi-pedofilului” şi neam cu primarul CHIRICA) să mute proiectul (şi autorizaţia) pe o altă firmă… dar nici nu o să plâng prea tare dacă, pe lângă TIRON şi alţii de la primărie, vor da cu subsemnatul şi oameni de la Prefectura Iaşi. Procurorul Daniel HORODNICEANU este foarte prins cu dosarul lui Cristin ZĂMOŞTEANU „Nazistul”, dar cred că îşi poate face timp şi pentru FAMILIAL… dacă va fi cazul, desigur!

Chiar dacă nu se vede foarte bine din fotografia de mai jos (care e de astăzi, 26 august 2020), vă pot confirma se lucrează în continuare la clădirea FAMILIAL. Cumva „pe şest” – la interioare şi probabil „la negru„, că societatea FAMILIAL RESTAURANT SA nu avea cum să facă plăţi.

În ceea ce priveşte constructorul (dacă e cel trecut pe panou), este vorba de DH-INVEST SRL Dancu (CUI/CIF: 35873466), firmă controlată de Romică URSU, individ care are în portofoliu mai multe falimente… şi, implicit, mai multe ţepe trase Fiscului, cea mai recentă fiind de peste un milion de lei – detalii AICI. Cine se aseamănă…

CITIŢI ŞI:
La sesizarea SUPERVIZOR.ro, Prefectura Iaşi va solicita anularea autorizaţiei de construcţie de la Restaurantul FAMILIAL; de la Primăria Iaşi aştept un răspuns de 5 luni! (document ataşat)