ALPINA a intrat în insolvenţă; 10 creditori au solicitat aplicarea Legii 85/2014; care sunt termenele procedurii (documente ataşate)

După CLUJANA, o altă fabrică de încălţăminte importantă şi de tradiţie ajunge în incapacitate de plată. Este vorba de ALPINA din Reghin, mai exact de ALPINA SHOE PRODUCTION SRL (CUI: 15845267), societate care „produce anual aproape un milion de perechi de încălţăminte„, după cum susţine pe site-ul propriu.

Deţinută încă din 1998 de către MODAPEL GROUP BV (Olanda), compania mureşeană a înregistrat pierderi şi o scădere importantă a cifrei în afaceri în 2016, iar anul trecut situaţia a continuat să se deterioreze, pierderile exerciţiului financiar 2017 ajungând la 3,57 milioane lei, în timp ce cifra de afaceri a coborât la 81,18 milioane lei, cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani.

Tot la finalul anului trecut, ALPINA SHOE PRODUCTION SRL a înregistrat un maxim istoric la capitolul datorii şi capitaluri proprii negative, demn de semnalat fiind şi faptul că activele imobilizate au valoare foarte mică dacă o raportăm la vânzări, de numai 2,55 milioane lei.

Pe 24 mai 2018, reprezentanţii fabricii de încălţăminte din Reghin au solicitat protecţia Legii 85/2014, iar până la pronunţarea sentinţei, pe 15 iunie 2018, alţi 10 creditori – HORADRON SRL Spinuş de Pomezeu, SHOES BY SORI SRL Oradea, NICOZANI SRL Oradea, TANSMEC RO SRL Borş, ORITA PRODUCTION SRL Filipeştii de Pădure, OMNIVER GROUP BV (Olanda), OMNIWER INTERNATIONAL BV (Olanda), LOGISTIC E VAN WIJK SRL Sânnicoara, DIVERS STYLE SRL Oradea, MLC SHOES SRL Oradea – au depus cereri de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva ALPINA SHOE PRODUCTION SRL

În documentaţia depusă la Dosarul nr.310/1371/2018, debitoarea a afirmat că „se confruntă cu o situaţie economică dificilă, motiv pentru care conducerea societăţii a ajuns la concluzia că se impune o reorganizare a societăţii în urma căreia datoriile să fie achitate conform unui program de plată” şi a precizat că „măsurile de redresare a societăţii vor viza schimbarea standardelor de operare în toate departamentele„… ceea ce sugerează că se vor opera la disponibilizări de personal.

Judecătorul sindic Raluca-Ioana ORZA de la Tribunalul Comercial Mureş a admis cererea aşa cum a fost formulată şi a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă, iar în funcţia de administrator judiciar provizoriu a numit practicianul propus de debitoare, CITR FILIALA CLUJ SPRL.

Instanţa a mai stabilit data de 3 septembrie 2018 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 10 octombrie 2018, ora 12:00, la sediul administratorului judiciar (Cluj-Napoca, Calea Dorobanţilor nr.48, et.3, incinta „Silver Business Center”).

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.310/1371/2018, al debitoarei ALPINA SHOE PRODUCTION SRL Reghin (CUI: 15845267), este programat pe 8 noiembrie 2018. (sursa foto: alpina)

DOCUMENTE ATAŞATE:
ALPINA SHOE PRODUCTION SRL – Încheiere de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală

ALPINA SHOE PRODUCTION SRL – Notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă