ALTIUS FOTOVOLTAIC se pregăteşte de insolvenţă; firma este deţinută de SORIN BONCIU şi are datorii de peste 38 milioane lei

Sorin BONCIU este cunoscut drept proprietarul Grupului BOMAX, iar în anul 2011 era prezentat în topul milionarilor cu o avere de 11-12 milioane euro (aici). Una dintre firmele deţinute de acesta este ALTIUS FOTOVOLTAIC SRL Giurgiu (CUI/CIF: 14109092), „cel mai mare producător de panouri fotovoltaice la standarde europene din România, cu o capacitate de productie anuala de 130mW”, după cum susţine pe site-ul propriu.

În perioada 2013-2017, ALTIUS FOTOVOLTAIC SRL a înregistrat pierderi importante (doar în 2015 a raportat un mic profit) şi fluctuaţii foarte mari ale cifrei de afaceri, în timp ce datoriile au rămas la un nivel ridicat şi chiar au crescut serios în 2017, ajungând la peste 38 milioane lei.

Chiar dacă rezultatele financiare pentru 2018 nu sunt disponibile, este clar că situaţia societăţii lui Sorin BONCIU nu s-a îmbunătăţit din moment ce a apărut un dosar de insolvenţă pentru care a fost stabilit un prim termen de judecată pe 14 ianuarie 2019.

Conform portalului instanţelor de judecată, Dosarul nr.2019/122/2018 de la Tribunalul Giurgiu a fost înregistrat pe 17 decembrie 2018, iar părţile implicate sunt ALTIUS FOTOVOLTAIC SRL în calitate de debitoare şi ELECTRICOM SA Bucureşti (CUI/CIF: 3147317) – creditoare, dar ceea ce trebuie subliniat este faptul că ELECTRICOM SA este o companie controlată tot de Sorin BONCIU.

Din menţiunile incomplete de pe portal.just.ro nu se poate deduce dacă există şi o cerere a debitoarei de intrare în insolvenţă sau numai din partea creditoarei, dar ţinând cont de „frăţia” dintre cele două părţi este clar că procedura va fi deschisă la primul termen de judecată. Desigur, dacă nu se trezeşte judecătorul sindic cu faţa la cearşaf în ziua respectivă şi mai amână pronunţarea… (sursa foto: facebook.com/altius.fotovoltaic)