ALVAMI TEAM: Fiscul confirmă neregulile semnalate de SUPERVIZOR.ro şi stabileşte un impozit suplimentar pentru firma lui Ovidiu Ciprian BLÎNDU; administratorul judiciar CASA DE INSOLVENŢĂ BUCOVINA remarcă existenţa unor lichidităţi de 1,87 milioane lei… dar „nu înţelege” ce s-a întâmplat cu banii; pentru profesionalismul de care dă dovadă… practicianul va fi remunerat cu 800 lei/lună

ALVAMI TEAM SRL Fălticeni (CUI/CIF: 37019738) a intrat în insolvenţă (la propria cerere) pe data de 24 martie 2023, susţinând în documentaţia depusă la Dosarul nr.959/86/2023 că «se află în imposibilitatea achitării datoriilor către creditori, înregistrând o datorie faţă de ANAF în sumă de 136.844 lei».

Societatea deţinută şi administrată de Ovidiu Ciprian BLÎNDU a mai precizat că motivele principale ale intrării în incapacitate de plată „sunt reprezentate de creşterea preţurilor în materie generată de criza SARS COV2, precum şi de modificarea legislaţiei în domeniu în ceea ce priveşte documentul A1 (dreptul de a lucra în străinătate)”.

Chiar dacă datoria la stat este importantă, nu ar fi trebuit să reprezinte o problemă pentru ALVAMI TEAM SRL… care figurează cu lichidităţi de peste 1,6 milioane lei începând din 2019, suma în casă şi conturi la 31 decembrie 2021 fiind de 1.865.009 lei. E posibil ca în 2022 să fi fost acordate dividende pentru anii anteriori, dar asta nu înseamnă că patronul trebuia să ia toţi banii şi să nu achite restanţele la stat.

Am semnalat această problemă administratoruluii judiciar provizoriu CASA DE INSOLVENŢĂ BUCOVINA IPURL. Nu am primit niciun răspuns, dar ticăloşia acestui practician este evidentă: în Raportul privind cauzele insolvenţei, document în care menţionează disponibilităţile băneşti de 1,8 milioane lei, susţine că „nu a putut identifica sau determina culpa concretă a unei/unor persoane din conducerea societăţii”.

Desigur, am sesizat şi Fiscul cu privire la golănia de la ALVAMI TEAM SRL şi la comportamentul mizerabil al practicianului (propus de debitoare), iar AJFP Suceava a confirmat neregulile semnalate de SUPERVIZOR.ro:

Organul de inspecţie fiscală a procedat la efectuarea verificării documentare, prin decizia de impunere nr.72250 din 29.04.2023 fiind stabilit pentru soldul din casă un impozit pe dividende suplimentar în cuantum de 97.792 lei

Conform tabelului preliminar, ţeapa trasă Fiscului de ALVAMI TEAM SRL se ridică la 141.698 lei… numai că această sumă nu pare a include impozitul suplimentar despre care vorbeşte AJFP Suceava – debitoarea figurează cu datorii la stat de 136.844 lei la 31 martie 2023 (conform ANAF). Mai mult, dacă plata dividendelor s-a făcut în numerar, ar trebui aplicate şi nişte amenzi. Voi solicita lămuriri!

Din păcate, creditorul AJFP Suceava nu s-a deranjat să selecteze un alt practician pentru funcţia de administrator judiciar şi a confirmat CASA DE INSOLVENŢĂ BUCOVINA IPURL… dar cu un onorariu de numai 800 lei /lună + 2% din sumele distribuite, faţă de 2.000 lei/lună şi 10% din sumele încasate, cât a solicitat aşa-zisul specialist în insolvenţe.

Societatea ALVAMI TEAM SRL a fost înfiinţată în februarie 2017 de Vasilică ALEXANDRU, individ care a fost partener cu BLÎNDU în ALEX – REAL – CONSTRUCT SRL Fălticeni (CUI/CIF: 24057810). Firma a ajuns în faliment, iar instanţa a pronunţat o sentinţă de atragere a răspunderii personale împotriva foştilor administratori Vasilică ALEXANDRU şi Mihaela ALEXANDRU, constatând că „masculul” a luat din firmă suma de 76.454,91 lei… bani care ar fi acoperit datoriile de 40.096 lei.

Ţinând cont de faptul că Ovidiu Ciprian BLÎNDU a preluat firma când avea deja lichidităţi de peste 1,7 milioane lei, se pune întrebarea «cine (şi când) a luat banii din firmă»… că acordarea de dividende din 2022 este doar o acoperire?

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr. 959/86/2023, al debitoarei ALVAMI TEAM SRL, este programat pe data de 9 iunie 2023.