Am propus unei şcoli să organizeze cursuri cu tema „Cum să ţepuieşti Fiscul, primăria, (măcar) o firmă de stat şi angajaţii”… pentru că are un cadru didactic care a reuşit o astfel de performanţă

Societatea ATLANTYS SRL Moreni/Prisăcani (CUI/CIF: 1967574) este deţinută de profesoara (de educaţie civică, din câte am înţeles) Liliana MOSCU şi Ioan MOSCU (foto), viceprimar al comunei ieşene PRISĂCANI, cu menţiunea că unic administrator a fost – conform ONRC – doar «profa»!

ATLANTYS SRL a intrat direct în faliment (la propria cerere) pe 30 iunie 2023, iar tabelul definitiv prezintă o ţeapă de 179.616,35 lei, cu următorii „beneficiari”:

  • AJFP Iaşi – 147.682 lei
  • Municipiul Iaşi (DGEFPL) – 3.992 lei
  • CN CFR SA (Regionala Iaşi) – 27.942,35 lei

Conform site-ului ANAF, valoarea contribuţiilor la „Pensii” şi „Sănătate” reţinute de la salariaţi şi nevirate la bugetele corespunzătoare, adică bani FURAŢI de la angajaţi, depăşeşte 65.000 lei. Într-o ţară normală, astfel de persoane ajung la închisoare. În România Educatăcontinuă să predea în unităţi de învăţământ.

Plecând de la aceste realităţi, chiar azi, 4 octombrie 2023, am trimis un mail şcolii la care activează doamna, prin care am sugerat unităţii de învăţământ să organizeze cursuri cu tema «Cum să ţepuieşti Fiscul, primăria, (măcar) o firmă de stat şi angajaţii».

Chiar sunt convins că un astfel de curs ar avea un succes deosebit, mai ales că ar fi susţinut de… un cadru didactic calificat în astfel de „inginerii financiare”. Falimentul ATLANTYS SRL este o acreditare în acest sens.

Mi-am propus să transmit această propunere şi mentorului Luciana ANTOCI… pentru că la nivelul ISJ Iaşi ar trebui să existe înţelegere şi solidaritate pentru persoanele care într-un fel sau altul încalcă legea şi fraudează bugetul de stat. (sursa foto: facebook.com/imoscu)