Am sesizat Fiscul cu privire la ţeapa CEL.ro (via CORSAR ONLINE). Mi-a comunicat directorul general IONUŢ MIŞA că… nu e treaba mea ce face ANAF pentru a (nu) recupera un prejudiciu de 9 milioane

CORSAR ONLINE SRL Bucureşti (CUI/CIF: 26747604) – societatea care a administrat magazinul online CEL.ro timp de vreo 10 ani – a intrat direct în faliment (la propria cerere) pe data de 9 septembrie 2021 – Dosarul nr.22538/3/2021.

Considerând că acest faliment este, de fapt, o ţeapă clasică, am trimis Fiscului următoarea sesizare (o redau integral, ca să nu apară discuţii):

«««
¤ Societatea CORSAR ONLINE SRL Bucureşti (CUI/CIF: 26747604) a intrat direct în faliment (la propria cerere), iar tabelul definitiv al creanţelor prezintă o masă credală de puţin peste 9 milioane lei, partea Fiscului (prin DGAMC) fiind de 97%!

¤ De fapt, falimentul CORSAR ONLINE SRL este o ţeapă clasică, prin care patronul Tiberiu Florian POP şi-a propus (şi chiar a reuşit până acum) să mute afacerea de pe o firmă cu imense datorii la stat pe o societate „nouă şi curată”.

¤ Astfel, site-urile CEL.ro şi DOMO.ro (site-urile, nu domeniile) au fost preluate de BRAND DESIGN TEAM SRL Bucureşti (CUI/CIF: 38170983) gratuit sau la un preţ modic, în condiţiile în care valoarea de piaţă cel puţin pentru CEL.ro este de ordinul milioanelor.

¤ Tot fără o evaluare corectă au fost transferate şi mărci CEL şi DOMO. Ambele „tranzacţii” (site-uri şi mărci) creează prejudicii creditorilor CORSAR ONLINE SRL (în special Fiscului) şi sunt de părere că ar trebui anulate.

¤ În 2020, CORSAR ONLINE SRL a raportat pierderi (de 3.514.471 lei) şi o diminuare a cifrei de afaceri, în timp ce BRAND DESIGN TEAM SRL, cu doar 5 angajaţi, a reuşit vânzări de 42.770.700 lei şi profit net de 2.048.058 lei. Totodată, stocurile CORSAR ONLINE SRL au scăzut în 2020 cu mai mult de două treimi… şi „au dispărut” active imobilizate de 1,82 milioane lei.

¤ Conform site-ului ANAF, stopajul la sursă, adică banii furaţi de la angajaţi, se ridică la cel puţin 950.000 lei. Evoluţia indicatorilor celo două societăţi sugerează că mai multe persoane au lucrat pentru BRAND DESIGN TEAM SRL, dar au fost „pontate” pe CORSAR ONLINE SRL… pentru că această firmă „îşi permitea” să nu plătească impozitul şi contribuţiile către stat (având programat falimentul).

¤ Până la această dată, lichidatorul judiciar (provizoriu?) CII CUŢOV ALINA a publicat (în BPI) un singur raport de activitate – pe 19 noiembrie 2021. Nu este clar dacă, între timp, s-a întrunit Adunarea Creditorilor pentru confirmarea în funcţie (anunţată pentru decembrie 2021), iar Raportul privind cauzele falimentului „a rămas în aer”… deşi în mod normal trebuia întocmit în termen de 40 de zile.

¤ Am transmis aşa-zisului specialist în insolvenţe Alina CUŢOV informaţiile de mai sus şi am solicitat un punct de vedere! Am aflat doar că persoana menţionată este mirată şi vizibil deranjată de demersul meu… neînţelegând de ce o persoană este interesată de un „furt la drumul mare” din moment ce nu are calitatea de creditor!

¤ Menţionez că voi transmite o informare şi judecătorului sindic care se ocupă de Dosarul de faliment nr.22538/3/2021, eventual după ce primesc răspuns de la Dumneavoastră.

Ţinând cont de cele prezentate, vă adresez respectuos propunerea de a efectua verificări amănunţite (inspecţii fiscale) atât la debitoarea CORSAR ONLINE SRL, cât şi la BRAND DESIGN TEAM SRL (firmă la care Tiberiu Florian POP deţine 90% din capitalul social). Totodată, vă rog să analizaţi oportunitatea iniţierii unor acţiuni de anulare a tranzacţiilor prin care site-urile şi mărcile CEL.ro şi DOMO.ro au fost transferate din patrimoniul debitoarei.
»»»

Petiţia a fost transmisă pe 14 ianuarie 2022, iar Fiscul – prin Ionuţ MIŞA (foto), director general DGAMC – mi-a transmis pe 9 februarie 2022 răspunsul de mai jos.

Chiar dacă Ionuţ MIŞA (fostul ministru de Finanţe care plângea de grija salariilor – AICI) s-a chinuit şi a scris mai multe rânduri (sărim peste virgula dintre subiect şi predicat), eu am „tradus” astfel răspunsul: „Nu e treaba ta ce firme verificăm noi… dacă le verificăm. Iar dacă le verificăm, nu te priveşte ce am constatat„.

Explicaţia/răspunsul cu secretul fiscal nu stă în picioare pentru că nu vorbim de o firmă activă, ci de una ÎN FALIMENT. În numeroase dosare de faliment, de obicei în rapoartele de activitate ale lichidatorilor judiciari, se precizează concluziile inspecţiei fiscale şi măsurile luate.

În cazul CORSAR ONLINE SRL, lichidatorul judiciar (provizoriu) Alina CUŢOV nu face mai nimic, cred că a şi uitat de Raportul privind cauzele insolvenţei/falimentului… la fel ca şi creditorul majoritar DGAMC. Sau poate se aşteaptă un semnal de pe undeva!

Şi apropo de directorul general IONUŢ MIŞA: într-un alt dosar de insolvenţă, a anunţat instanţa ÎN FEBRUARIE 2022 că a dispus o măsură… cu aplicare din 1 IANUARIE 2022. În baza unui Ordin al preşedintelui ANAF… din 26 IANUARIE 2022!

CITIŢI ŞI:
Ţeapa CEL.ro (via CORSAR ONLINE) se ridică la 9 milioane lei… partea Fiscului fiind de 8,73 milioane lei; Lichidatorul judiciar (provizoriu) ALINA CUŢOV „trage mâţa de coadă”… iar afacerea lui Tiberiu Florian POP se derulează bine-mersi pe BRAND DESIGN TEAM