Amânări în dosarele de insolvenţă ASTRA GIURGIU şi BADEA&ORESTE; Anteniştii TUDOR, BADEA şi CIUVICĂ trebuie să-i achite câte 2.000 de euro lui Mălin BOT, dar sentinţa nu este definitivă

ASTRA GIURGIU a ratat şansa de a juca partida retur cu GENK din postura de echipă în insolvenţă, instanţa pronunţând – la termenul de astăzi, 22 februarie 2017 – o amânare. Cererea de insolvenţă împotriva debitoarei ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB ASTRA (CUI: 16739566), entitatea juridică prin intermediul căreia îşi desfăşoară activitatea echipa de fotbal, a fost depusă pe 25 noiembrie 2016, de către GAMA VERDE SRL Focşani (CUI: 16550434), firma care a „montat” gazonul pe stadionul din Giurgiu.

Amânarea de astăzi a fost pronunţată „pentru lipsă de apărare„, motivaţie pe care nu am mai întâlnit-o la alte insolvenţe şi care, de fapt, reprezintă o tragere de timp… acceptată fără probleme de Tribunalul Giurgiu, instanţă care pare a fi suporter înfocat al echipei lui Marius ŞUMUDICĂ. Următorul termen de judecată în Dosarul nr.2086/122/2016 a fost programat peste două săptămâni, pe 8 martie 2017, dată la care se va şti dacă ASTRA a prins sau nu play-off-ul.

Fiscul a cerut 16.5000 de euro de la BADEA şi ORESTE, instanţa… se mai gândeşte!

Tot o amânare s-a pronunţat şi în Dosarul nr.35283/3/2015/a1, speţă în care Tribunalul Bucureşti judecă o cerere a Fiscului de atragere a răspunderii personale împotriva pârâţilor Mircea Radu BADEA (poimâine împlineşte 43 de ani) şi Alexandru Oreste SCARLAT TEODORESCU (41 de ani).

Mai exact, în urma falimentului M.B.&O. PRODUCTION SRL Bucureşti (CUI: 14486262), firmă la care cei doi au fost asociaţi şi administratori, au rămas neacoperite datorii de 72.395 lei către ANAF şi de 2.047,81 lei către DTIL Sector 3. Conform unei cutume, Fiscul a solicitat ca pasivul neacoperit, de aproximativ 16.500 de euro, să fie suportat de foştii administratori ai falitei, Mircea BADEA şi Oreste TEODORESCU.

Deşi a mai pronunţat o amânare pentru acelaşi motiv şi încă două pentru alt motiv, judecătorul sindic Mariana MONCEA a constatat la termenul din 17 februarie 2017nu este îndeplinită nu ştiu ce procedură (tot aşa s-a întâmplat şi la primul termen, din 15 aprilie 2016) şi a amânat judecarea cauzei pe 19 mai 2017. Cererea Fiscului a fost depusă pe 4 aprilie 2016 şi sunt şanse minime să fie soluţionată definitiv pe 19 mai 2017, pentru că sentinţa care POATE se va pronunţa atunci nu va fi definitivă. Şi, conform cutumei (iar!), Fiscul va depune apel dacă decizia nu îi este favorabilă. Iar dacă sentinţa va fi de atragere a răspunderii, vor depune apel cei doi pârâţi… pentru că oricum nu au ce pierde!

„Amendă provizorie” de 2.000 de euro pentru anteniştii Radu TUDOR, Mircea BADEA şi Mugur CIUVICĂ

Dacă în dosarul privind atragerea răspunderii personale, Mircea BADEA o duce din amânare în amînare şi nu prea are cum să piardă (în majoritatea insolvenţelor, cerererile de acest tip ale Fiscului sunt respinse), în procesul cu jurnalistul Mălin Augustin BOT a înregistrat deja o mică înfrângere. Totuşi, există două motive de consolare: suma pe care trebuie să o plătească este de doar 2.000 de euro… şi nu e singurul din trust care a fost sancţionat de instanţă.

Mai exact, sentinţa pronunţată pe 31 ianuarie 2017 de Tribunalul Bucureşti în Dosarul nr.18035/3/2016 – care are ca obiect „acţiune în răspundere delictuală” – spune aşa:

Obligă pe fiecare dintre pârâţii Radu Tudor, Mircea Badea şi Mugur Ciuvică, în solidar cu pârâta SC Antena 3 SA, la plata către reclamant a câte 2.000 de euro, în echivalent lei la cursul BNR din ziua plăţii, respingând ca neîntemeiate restul pretenţiilor în cuantum de 244.000 de euro. Obligă pârâta SC Antena 3 SA să redea dispozitivul prezentei hotărâri, în termen de o lună de la rămânerea sa definitivă, în cadrul emisiunii «Punctul de întâlnire» şi a buletinelor de ştiri pe parcursul unei zile. Respinge restul pretenţiilor, ca neîntemeiate”.

Sentinţa nu este definitivă, aşa că Radu TUDOR, Mircea BADEA şi Mugur CIUVICĂ (plus ANTENA 3) mai speră la o achitare, în timp ce Mălin BOT poate visa că va primi 250.000 euro, suma solicitată. Până acum, sentinţa nu a fost atacată cu apel , cel mai probabil pentru că încă nu a fost comunicată părţilor. (sursa foto: facebook.com – Mircea Badea chiar el)

CITIŢI ŞI:
Campioana pune în vârful bradului… o nouă cerere de insolvenţă, depusă de firma deţinută de fratele preşedintelui CJ Vrancea

A doua amânare pentru exact acelaşi motiv în cazul cererii de atragere a răspunderii personale pentru BADEA şi ORESTE

NOTĂ:
Dacă aţi găsit o informaţie utilă în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact