AMBRA ACCESORII: Urmare (şi) a sesizării SUPERVIZOR.ro, Fiscul nu a fost de acord cu închiderea procedurii de faliment… şi a formulat cerere de atragere a răspunderii; ţeapa trasă de firma administrată de Bogdan Vasile GHERASIM depăşeşte 600.000 lei

Înfiinţată în martie 2008, societatea AMBRA ACCESORII SRL Iaşi (CUI/CIF: 23586023) a avut ca obiect principal de activitate „comerţul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet”. Mai exact, a vândut aşa-zise bijuterii prin intermediul magazinului online ambra-bijuterii.ro… dar pe 4 august 2021 a intrat direct în faliment, la propria cerere.

Conform tabelului definitiv, ţeapa trasă de firma deţinută de Bogdan Vasile GHERASIM şi Dumitrina Mariana GHERASIM se ridică la 606.041,14 lei, fără să mai punem la socoteală o ciudată creanţă de 133.052,91 lei, respinsă pe motiv că „este născută după data deschiderii procedurii de insolvenţă”.

Cel mai generos „sponsor” este – desigur!- Fiscul (prin AJFP Iaşi), cu două creanţe bugetare, una de 463.207 lei şi cealaltă de 67.500 lei, adică un total de 87,57% din masa credală, în timp ce BANCA TRANSILVANIA a pierdut 75.334,14 lei (creanţă chirografară!).

Acest faliment nu este altceva decât o ţeapă clasică… pentru că afacerea a fost transferată pe CORALIA ART CONCEPT SRL Iaşi (CUI/CIF: 44303502), firmă înfiinţată în mai 2021 de Dumitrina Mariana GHERASIM. Această informaţie apare pe site-ul ambra-bijuterii.ro… dar nu este exclus să existe o implicare şi din partea CORALIA CONCEPT SRL Iaşi (CUI/CIF: 43463190), societate înmatriculată (tot de Dumitrina Mariana GHERASIM) pe 17 decembrie 2020.

Am informat lichidatorul judiciar CASA DE INSOLVENŢĂ HOMORANU SPRL cu privire la situaţia reală a afacerii. Ca de obicei, «l-a durut la bască». Ulterior am sesizat şi Fiscul, mai ales că reprezentantul creditorului majoritar „a uitat” să participe sau măcar să transmită vot la Adunarea Creditorilor.

Deranjată de „critica” SUPERVIZOR.ro, AJFP Iaşi a replicat că netransmiterea votului la Adunarea Creditorilor «nu afectează în niciun fel desfăşurarea procedurii», dar a precizat că «a formulat obiecţiuni la închiderea procedurii insolvenţei debitoarei AMBRA ACCESORII SRL, pentru motive ce trebuiau clarificate raportat la ultimul bilanţ contabil depus de debitoare».

Pentru că aşa-zisul specialist în insolvenţe Gheorghe HOMORANU a considerat că nu se impune formularea unei cereri de atragere a răspunderii împotriva fostului administrator Bogdan-Vasile GHERASIM, acţiunea a fost iniţiată de Fisc şi a dus la constituirea Dosarului asociat nr.4181/99/2021/a1, pentru care încă nu a fost programat primul termen de judecată. Demn de semnalat este şi faptul că BANCA TRANSILVANIA, deşi a luat o ţeapă de peste 15.000 euro, a votat împotriva cererii de atragere a răspunderii!

În ceea ce priveşte Dosarul „de bază” nr.4181/99/2021, HOMORANU „a pierdut şi aici”, instanţa nefiind de acord cu închiderea procedurii, ca urmare a obiecţiunilor Fiscului, astfel încât va mai fi cel puţin un termen de judecată, pe data de 13 ianuarie 2022.