ANCOM a cerut insolvenţa TELEMOLD

Ieri, 30 august 2019, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), prin Direcţia Regională Iaşi, a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva TELEMOLD ROMAN SRL, demers juridic care a dus la înregistrarea Dosarului nr.1696/103/2019, pentru care Tribunalul Neamţ încă nu a stabilit primul termen de judecată.

Înfiinţată în ianuarie 2006 sub numele RADIO M PLUS TELECABLU SRL, actuala societate TELEMOLD ROMAN SRL (CUI/CIF: 18264706) deţine licenţa audiovizuală pentru postul TELEMOLD şi o are pe Elena-Mălina MISĂILĂ ca unic asociat începând cu 14 februarie 2018. Anterior, 99,8336% din părţile sociale au fost deţinute (formal, spun unii) de Elena Irina ŞTEFĂNESCU, care le-a preluat de la GRUP EST SECURITY SRL (CUI/CIF: 2861660), firmă aflată în faliment. Atribuţii de administrator au Elena-Mălina MISĂILĂ şi Dan Gheorghe MISĂILĂ.

Pentru anul trecut, TELEMOLD ROMAN SRL (firmă cu sediul social în Piatra Neamţ!) a raportat un angajat, venituri de 9.193 lei (165 euro pe lună) şi cheltuieli de 53.088 lei, rezultând pierderi de 43.895 lei. La 31 decembrie 2019, datoriile erau de 282.979 lei.
Conform ancom.org.ro, societatea nemţeană deţine(a) un multiplex regional în Piatra Neamţ (AICI)… şi aceelaşi site prezintă cel puţin două somaţii care au fost comunicate prin publicitate „având în vedere că nu s-a efectuat comunicarea întrucât s-a constatat lipsa contribuabilului de la domiciliul fiscal al acestuia”. După aceste somaţii, ANCOM a „plusat” cu cererea de insolvenţă.

În ceea ce priveşte relaţia televiziunii cu CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului), merită remarcat faptul că, pe 25 iunie 2019, instituţia „a sancţionat cu somaţie publică radiodifuzorul TELEMOLD ROMAN SRL, deoarece nu a comunicat raportul semestrial cu privire la situaţia operelor europene promovate şi difuzate în cadrul serviciului de programe de televiziune pentru care este licenţiat, aşa cum avea obligaţia” (AICI).

Conform unor informaţii obţinute din surse locale, TELEMOLD transmite de ceva vreme doar reluări şi probabil aşteaptă alegerile… eventual un constructor de succes care să o preia, aşa cum s-a mai întâmplat la Piatra Neamţ. (sursa foto: facebook.com – TeleMold)