ANTIMA RETAIL: Ţeapă de peste un milion, partea Fiscului fiind de 99%! Deşi a fost sesizat de SUPERVIZOR.ro despre istoricul administratorilor debitoarei, lichidatorul judiciar SIBINSOLV insistă să acuze octogenara Linca CIOLAN pentru intrarea firmei în incapacitate de plată

Societatea ANTIMA RETAIL SRL Cluj-Napoca (CUI/CIF: 30365688) a intrat direct în faliment, la propria cerere, iar tabelul preliminar arată că este vorba de o ţeapă de 1.057.860,54 lei, partea Fiscului fiind de 1.043.919 lei – 98,68% din total.

Demn de semnalat este faptul că, încă din cererea introductivă, debitoarea a precizat că «are un singur asociat, pe d-na Linca CIOLAN, care îndeplineşte şi funcţia de administrator». Menţiunile de acest tip sunt foarte rare în cererile introductive, iar asta arată că s-a încercat de la bun început pasarea responsabilităţii „în cârca”… unei persoane în vârstă de 82 de ani! În realitate, situaţia patronatului este… „mult mai complexă”!

Astfel, ANTIMA RETAIL SRL a fost înfiinţată în iunie 2012 (sub numele iniţial PROFILINE EXPERT SRL), de Daniela Alice PITIC (foto), dar a început să desfăşoare o activitate susţinută începând din 2018, când în firmă a intrat şi Dan Mihai PITIC (foto).

A înregistrat pierderi şi capitaluri proprii negative încă din 2019 şi – pentru că nu dă bine la imaginea unor oameni de afaceri cu pretenţii (patroni la AX PERPETUUM IMPEX SRL) – a fost trecută pe numele Doinei OLTEANU, care oficial a devenit şi administrator (în decembrie 2019).

La începutul anului 2021, probabil pentru că Doina OLTEANU nu a mai vrut să facă jocurile PITIC-ilor, ANTIMA RETAIL SRL a fost cesionată octogenarei Linca CIOLAN (din Sibiu), mama fondatorului AMBIENT (detalii AICI).

Din acest scurt istoric al patronatului reiese foarte clar că „meritul” pentru faliment… şi pentru furtul de peste un milion de lei (în principal din bugetul statului) nu îi revine ultimului administrator, Linca CIOLAN.

Am informat lichidatorul judiciar SIBINSOLV IPURL cu privire la asociaţi/administratori şi am primit următorul răspuns: «am întrebat şi de cesionarea părţilor sociale şi nu are nici o legătură cu datoriile societăţii, dar voi verifica şi aspectul acesta».

În Raportul privind cauzele falimentului sau în alte documente publicate în cadrul procedurii, SIBINSOLV IPURL nu a pomenit de implicarea altor persoane în ţeapa ANTIMA RETAIL SRL, ceea ce nu mă miră: practicianul a fost numit la propunerea debitoarei… şi are ca obiectiv să îngroape cât mai repede acest faliment (deja se agită pentru închiderea procedurii), chiar dacă se va lăsa cu „victime colaterale”.

Pe 11 ianuarie 2022 este programat un nou termen de judecată în Dosarul nr.629/1285/2021, al debitoarei ANTIMA RETAIL SRL, iar pe 14 ianuarie 2022 este convocată Adunarea Creditorilor care urmează să analizeze oportunitatea formulării acţiunii de atragere a răspunderii personale/patrimoniale. Am motive să cred că vor fi nişte surprize! (sursa foto: facebook.com/dan.pitic)

CITIŢI ŞI:
ANTIMA RETAIL a intrat direct în faliment… cu datorii la stat de aproape un milion; firma înfiinţată de PITIC (de la AX PERPETUUM IMPEX) a fost trecută anul acesta pe numele unei octogenare din Sibiu