ART-CHEF GRUP a preluat BRUTĂRIA RUSTICĂ de la falita BRUART GRUP SRL… şi s-a apucat de prostii; am sesizat Fiscul şi ITM; patronul Ionel Paul BUNDUŢĂ se mai laudă cu falimentele NIK-RUSTIC şi PETROINVEST OIL

Pe lângă faptul că ziua de luni este (prin definiţie) una „de tot rahatul”, inspectorii de la AJFP, DGRFP şi ITM (toate din Iaşi) s-au trezit azi dimineaţă (27 iunie 2022) şi cu sesizări privind posibile infracţiuni de evaziune fiscală şi muncă la negru. Sesizări trimise de SUPERVIZOR.ro… iar posibila infractoare se numeşte ART-CHEF GRUP SRL Iaşi (CUI/CIF: 43377153).

Această societate a preluat cel puţin administrarea magazinului BRUTĂRIA RUSTICĂ din Piaţa Voievozilor nr.9 (cartier Alexandru cel Bun), după ce BRUART GRUP SRL Iaşi (CUI/CIF: 39913717) – agent economic deţinut şi administrat de Andreas Ionel BUNDUŢĂ – a tras Fiscului o ţeapă de cel puţin 1,4 milioane lei şi a intrat în insolvenţă – detalii AICI.

După cum se poate observa din bonul prezentat în imagine, eliberat la achiziţionarea unui produs pe data de 25 iunie 2022, ART-CHEF GRUP SRL încasează TVA (9%, conform legii)… numai că site-ul ANAF (anaf.ro/RegistruTVA/searchVAT) arată că „Înregistrarea în scopuri de TVA a fost anulată începând din data de 01.05.2022. Anularea înregistrării a fost operată în registru de organele fiscale în data de 02.05.2022″! Asta e prima problemă… pe care am semnalat-o la AJFP şi DGRFP.

Verificând operatorul economic ART-CHEF GRUP SRL pe site-ul Finanţelor am aflat că nu a depus bilanţul pe anul 2021… şi nu figurează ca plătitor de impozit pe salarii şi contribuţii aferente salariaţiilor, ceea ce înseamnă că nu a declarat angajaţi până acum (cel puţin la Fisc).

Totuşi, la BRUTĂRIA RUSTICĂ din Piaţa Voievozilor lucrează cel puţin două persoane, situaţie care aproape sigur se înregistrează şi la celelalte magazine. Aşa că… zbang o sesizare și la ITM, instituţie de care nu a trebuit „să mă rog” să-mi comunice număr de înregistrare la petiţie. O bilă albă! Şi două negre pentru ceilalţi!

Societatea ART CHEF GRUP SRL a fost înfiinţată în noiembrie 2022 de Ionel Paul BUNDUŢĂ, individ care se mai laudă (ca fost asociat) cu două falimente: NIK-RUSTIC SRL (CUI/CIF: 32551601) şi PETROINVEST OIL SRL (CUI/CIF: 18432729). Ambele proceduri au fost închise, iar firmele radiate.

CITIŢI ŞI:
BRUART GRUP: Insolvenţă cu datorii la stat de 1,4 milioane lei… şi lichidităţi (în documentele contabile) de 3,2 milioane lei; patronul Andreas Ionel BUNDUŢĂ a înfiinţat COMEBY TEA