ARTECA JILAVA a cerut insolvenţa COMPLEXULUI ENERGETIC HUNEDOARA

În anul 2016, SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA Petroşani (CUI: 30855230) a avut parte de două sentinţe de deschidere a insolvenţei, ambele infirmate de instanţa superioară, Curtea de Apel Alba, în principal ca urmare a apelurilor formulate de Sindicatul NOROC BUN. Judecătorul sindic Ioan DRĂGAN de la Tribunalul Hunedoara nu a păţit nimic în urma celor două sentinţe eronate (probail i s-a mărit leafa), administratorul judiciar CASA DE INSOLVENTA GMC SPRL a încasat nişte onorarii fabuloase (detalii AICI)… iar creditorii au pierdut timp şi bani pentru înscrierea la masa credală.

În cele din urmă, lucrurile s-au liniştit definitiv prin primăvara anului 2017, când s-au judecat ultimele apeluri şi contestaţii din dosarele adiacente. Deşi s-a spus că Statul Român, „patronul” C.E.H., nu va renunţa şi va depune o nouă cerere de insolvenţă, până acum nu a fost înregistrat un astfel de demers. În schimb, chiar după Paşti, a rupt uşa Tribunalului Hunedoara creditorul ARTECA JILAVA SA (CUI: 480871), care pe 10 aprilie 2018 (20-18, cum se spune acum!) a solicitat aplicarea Legii 85/2014 împotriva debitoarei COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA şi astfel s-a constituit Dosarul nr.1464/97/2018.

ARTECA JILAVA SA se ocupă cu „producerea şi comercializarea de articole tehnice din cauciuc” şi este o societate cunoscută şi „mărişoară”, pentru anul 2016 raportând o cifră de afaceri de 9,5 milioane lei şi vreo 80 de angajaţi (în evidenţele de la Fisc scrie „0”, dar e o greşeală). În tabelul preliminar de la prima insolvenţă din 2016, ARTECA JILAVA SA a fost înscrisă cu o creanţă chirografară de 420.549,78 lei.

Ţinând cont de faptul că oricând exista posibilitatea ca C.E.H. să intre într-o nouă procedură de insolvenţă, e de presupus că ARTECA JILAVA SA nu a mărit „limita de creditare” şi probabil are de recuperat undeva la 100.000 de euro (am trimis o întrebare în acest pe mailurile companiei, dar cred că deja începuse weekndul).

Faptul că nu are alte procese cu C.E.H. sugerează că a depus cererea de insolvenţă pentru a-şi recupera cât mai repede banii… neluând în calcul că Tribunalul Hunedoara are dosare de insolvenţă înregistrate pe 23 martie 2018 pentru care nici măcar nu a stabilit primul termen de judecată! (sursa foto: radiocluj)