Atenţie la firmele cu sediul social… acasă la CAZACU! Una este în insolvenţă, alta testează biletele la ordin fără acoperire, iar a treia abia a fost înfiinţată

În august 2015, când abia împlinise 20 de ani, Alexandru Liviu CAZACU a înfiinţat A&A CAZACU GROUP SRL-D (CUI: 34895571), societatea care urma să se ocupe de „activităţi de întreţinere peisagistică” şi care are sediul social în satul Alioş, comuna Maşloc, nr.378, judetul Timiş, adică exact adresa care figurează drept domiciliu pentru acest întreprinzător debutant.

În decembrie 2015 au fost raportate la CIP (Centrala Incidentelor de Plăţi) primele două bilete la ordin refuzate la plată, ulterior au mai fost şi altele, iar pe 11 mai 2017 a fost pronunţată sentinţa de deschidere a procedurii generale de insolvenţă împotriva firmei lui CAZACU – Dosar nr.1052/30/2017. Am scris AICI, nu mai insist acum pentru că o să revin după publicarea tabelului preliminar al creanţelor.

A doua firmă cu sediul… acasă la CAZACU. Înfiinţată de o tipă din Mehedinţi

Pe 2 iunie 2016 este înmatriculată firma SIG DROMUS CONSTRUCT SRL-D (CUI: 36157481), la care unic asociat şi administrator este Elena Alina STOICA (30 de ani în prezent), oficial domiciliată într-un sat din judeţul Mehedinţi. Sediul social al societăţii este… satul Alioş, comuna Maşloc, nr.378, camera 1, judetul Timiş! Obiectul principal de activitate constă în „lucrări de construcţii ale drumurilor si autostrăzilor”, dar pe net se prezintă drept „antreprenor în construcţii” care execută orice fel de lucrări la case şi apartamente, în toate judeţele!

Interesant este faptul că SIG DROMUS CONSTRUCT SRL-D a avut angajaţi imediat după înfiinţare (doi în bilanţul pe anul trecut), ceea ce înseamnă că ar fi putut accesa finanţare nerambursabilă în cadrul programului „Prima Firmă”. Asta rămâne de văzut, dar sigur este că şi această societate a găsit furnizori cu prea multă încredere în tinerii întreprinzători. În decembrie 2016 a bifat primul bilet la ordin refuzat la plată, apoi câte unul în fiecare lună, până în mai 2017.

La ora actuală, SIG DROMUS CONSTRUCT SRL-D este înregistrată la CIP cu 6 incidente majore, suma refuzată la plată fiind de 17.789,39 lei. O parte dintre cei ţepuiţi au acţionat firma în judecată, cea mai recentă sentinţă fiind pronunţată pe 13 iulie 2017, în Dosarul de încuviinţare executare silită nr.16454/325/2017, deschis la cererea creditoarei NOVAC UTILAJE SRL. Sentinţa sună aşa:

Încuviinţează executarea silită pornită în dosarul execuţional nr.86/2017 ca urmare a cererii formulate de creditoarea UTILAJE NOVAC SRL împotriva debitorilor SIG DROMUS CONSTRUCT SRL.-D şi STOICA ELENA ALINA în baza titlului executoriu reprezentat de bilet la ordin seria RZBR3AD 0766228 emis de SIG DROMUS CONSTRUCT SRL.-D la data de 25.10.2016, cu scadenţă la data de 08.06.2017, avalizat de către Stoica Alina Elena, cu locul plaţii in Timişoara, pentru recuperarea sumei din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare silită, prin oricare dintre modalităţile si formele prevăzute de lege. Fără cale de atac

Ciudat este faptul că acest BO nu figurează în evidenţele CIP ca fiind refuzat la plată, ceea ce sugerează că debitoarea a recurs la o şmecherie, cum ar fi completarea incorectă a instrumentului de plată. Până acum nu au apărut cereri de deschidere a insolvenţei împotriva SIG DROMUS CONSTRUCT SRL-D, dar asta cel mai probabil pentru că ţepele trase sunt sub pragul limită de aplicare a Legii 85/2014 – 40.000 lei.

Mai avem o cameră? Mai facem o firmă. Următoarea ar putea fi în grajd!

Şi pentru că la Registrul Comerţului Timiş se poate orice – inclusiv să înfiinţezi prima firmă după ce ai mai înfiinţat una! – pe 16 iunie 2017 a fost înregistrată societatea PROMT-CONSTRUZIONI TIMIŞOARA SRL (CUI: 37778703), care are sediul social în… satul Alioş, comuna Maşloc, nr.378, camera 2, judetul Timiş. Adică tot acasă la CAZACU. Nici de data aceasta nu apare el în acte, ci Elena CAZACU (46 de ani), persoană născută şi cu domiciliul oficial în Timişoara.

PROMT-CONSTRUZIONI TIMIŞOARA SRL are ca obiect principal de activitate „lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale„, deosebirea faţă de celelalte două firme din casa lui CAZACU fiind că nu este de tip SRL-D. Numărul de telefon (comunicat la ONRC şi preluat pe mfinante.ro) este 0763-236446, în timp ce la SIG DROMUS CONSTRUCT SRL-D este 0733-867926, iar la A&A CAZACU GROUP SRL-D este 0728-980227. (sursa foto: panoramio.com – Ivan Kolovoz)

CITIŢI ŞI:
Un ţepar mic, dar cu potenţial! Bilete la ordin fără acoperire şi prima insolvenţă la doar 21 de ani

NOTĂ:
Dacă aţi găsit informaţii utile în acest articol, gândiţi-vă că s-ar putea să fie de interes şi pentru prietenii Dumneavoastră!
Pentru informaţii despre orice altă insolvenţă/faliment din România, expediaţi cu încredere un email la adresa de contact