ATP FUNGROUP: Fiscul a luat o ţeapă de 5,14 milioane lei şi a depus cerere de atragere a răspunderii personale împotriva lui VLAD MINCIUNĂ; lichidatorul judiciar MARIAN SÎNCU se crede şmecher… şi decontează „cheltuieli contabilitate”; RCS & RDS nu a aflat de faliment şi se judecă într-un alt dosar cu debitoarea!

0

Înfiinţată în martie 2013 de Dumitru-Andrei TROFIN, societatea ATP FUNGROUP SRL Iaşi (CUI/CIF: 31328874) a depus ultimul bilanţ pentru anul 2016, iar pe 16 iunie 2021 a intrat direct în faliment, la cererea Fiscului. Deşi în cererea introductivă a invocat o creanţă de 3.120.161 lei, unicul creditor AJFP Iaşi a fost înscris în tabelul definitiv cu 5.137.194 lei.

Lichidatorul judiciar CII SÎNCU MARIAN nu a primit actele contabile ale societăţii şi pentru că nu a găsit bilanţurile pe site-ul ANAF „şi-a pus palma în cur” şi a concluzionat că „nu sunt întrunite condiţiile pentru formularea unei cereri de atragere a răspunderii şi nu au fost identificate persoane culpabile pentru ajungerea debitorului în incapacitate de plăţi”.

Mai mult, acest aşa-zis specialist în insolvenţe a propus închiderea procedurii la primul termen de judecată (de după deschiderea procedurii)… şi a solicitat decontarea unor „cheltuieli contabilitate” în valoare de 500 lei… o golănie întâlnită şi alţi practicieni. Şi 128 lei pentru „cheltuieli publicitate ziar” este o sumă prea mare… dar să zicem că poate a mai publicat şi altceva în afară de notificare!

Instanţa nu a fost de acord cu Marian SÎNCU şi a programat un nou termen de judecată pe 9 martie 2022, aşa că Fiscul a reuşit să depună cerere de atragere a răspunderii personale împotriva ultimului administrator (şi unic asociat) Vlad MINCIUNĂ. Acest demers juridic a dus la constituirea Dosarului asociat nr.1596/99/2021/a1.

Hilar este faptul că RCS & RDS SA Bucureşti (CUI/CIF: 5888716) „s-a trezit” pe 15 decembrie 2021 să dea în judecată ATP FUNGROUP SRL („cerere de valoare redusă”) şi aşteaptă termenul din 18 aprilie 2021… când probabil debitoarea va fi deja radiată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.