ATP FUNGROUP: Fiscul a luat o ţeapă de 5,14 milioane lei şi a depus cerere de atragere a răspunderii personale împotriva lui VLAD MINCIUNĂ; lichidatorul judiciar MARIAN SÎNCU se crede şmecher… şi decontează „cheltuieli contabilitate”; RCS & RDS nu a aflat de faliment şi se judecă într-un alt dosar cu debitoarea!

Înfiinţată în martie 2013 de Dumitru-Andrei TROFIN, societatea ATP FUNGROUP SRL Iaşi (CUI/CIF: 31328874) a depus ultimul bilanţ pentru anul 2016, iar pe 16 iunie 2021 a intrat direct în faliment, la cererea Fiscului. Deşi în cererea introductivă a invocat o creanţă de 3.120.161 lei, unicul creditor AJFP Iaşi a fost înscris în tabelul definitiv cu 5.137.194 lei.

Lichidatorul judiciar CII SÎNCU MARIAN nu a primit actele contabile ale societăţii şi pentru că nu a găsit bilanţurile pe site-ul ANAF „şi-a pus palma în cur” şi a concluzionat că „nu sunt întrunite condiţiile pentru formularea unei cereri de atragere a răspunderii şi nu au fost identificate persoane culpabile pentru ajungerea debitorului în incapacitate de plăţi”.

Mai mult, acest aşa-zis specialist în insolvenţe a propus închiderea procedurii la primul termen de judecată (de după deschiderea procedurii)… şi a solicitat decontarea unor „cheltuieli contabilitate” în valoare de 500 lei… o golănie întâlnită şi alţi practicieni. Şi 128 lei pentru „cheltuieli publicitate ziar” este o sumă prea mare… dar să zicem că poate a mai publicat şi altceva în afară de notificare!

Instanţa nu a fost de acord cu Marian SÎNCU şi a programat un nou termen de judecată pe 9 martie 2022, aşa că Fiscul a reuşit să depună cerere de atragere a răspunderii personale împotriva ultimului administrator (şi unic asociat) Vlad MINCIUNĂ. Acest demers juridic a dus la constituirea Dosarului asociat nr.1596/99/2021/a1.

Hilar este faptul că RCS & RDS SA Bucureşti (CUI/CIF: 5888716) „s-a trezit” pe 15 decembrie 2021 să dea în judecată ATP FUNGROUP SRL („cerere de valoare redusă”) şi aşteaptă termenul din 18 aprilie 2021… când probabil debitoarea va fi deja radiată!