AUTO SOFT SERVICE ROŢI: Ţeapă de 69 milioane lei; patronii GIUREA şi BANEA sunt acuzaţi că au luat din firmă 15,86 milioane lei; MICHELIN, GOODYEAR, CONTINENTAL şi PIRELLI au pierdut 12 milioane euro… şi nu zic nimic!

AUTO SOFT SERVICE ROŢI SRL Fundeni (CUI: 15574770) a intrat în insolvenţă, la propria cerere, pe data de 16 iunie 2016, după ce a raportat pentru 2015 datorii totale de 80,93 milioane lei, de peste 4 ori mai mari faţă de anul anterior!

Tabelul preliminar al creanţelor, publicat pe 24 august 2016, a prezentat o masă credală acceptată din prima de 68,3 milioane lei, printre cei mai generoşi creditori numărându-se câteva firme de top:

  • MICHELIN ROMANIA SA Voluntari (CUI: 13663684) – o creanţă oficial garantată de 15,40 milioane lei şi una chirografară de 5.410.299,63 lei
  • GOODYEAR DUNLOP TIRES ROMANIA SRL Bucureşti (CUI: 15142933) – creanţă chirografară de 20.266.749,44 lei
  • CONTINENTAL AUTOMOTIVE PRODUCTS SRL Timişoara (CUI: 11269196) – creanţă teoretic garantată de 8,83 milioane lei
  • PIRELLI TYRES ROMANIA SRL Slatina (CUI: 17060414) – chirografară de 6.726.514,91 lei

Mai multe detalii despre tabelul preliminar şi situaţia de la momentul respectiv (2016) găsiţi în ACEST ARTICOL.

Deşi în cererea introductivă s-a vorbit de reorganizare judiciară (în condiţiile în care afacerea fusese deja mutată pe o altă firmă!), s-a trecut rapid la faliment (în octombrie 2016)… şi cu toate acestea procedura încă nu a fost închisă. Au trecut doar 4 ani de la deschidere!

Lichidatorul judiciar RTZ & PARTNERS SPRL Filiala Bucureşti a mai recuperat nişte bani din vânzarea unor bunuri, dar ţeapa trasă de firma deţinută de Viorel-Vică GIUREA (foto) şi Marius-Cătălin BANEA rămâne de ordinul zecilor de milioane de lei.

Mai exact, cel mai recent tabel definitiv consolidat, din aprilie 2020, prezintă un total actualizat al datoriilor de 69.002.442,61 lei, modificarea esenţială fiind transformarea unor creanţe iniţial garantate… în chirografare (cum ar fi în cazul MICHELIN ROMANIA SA şi CONTINENTAL AUTOMOTIVE PRODUCTS SRL).

GIUREA şi BANEA trebuie să restituie 15,86 milioane lei; GIUREA este acuzat şi de fals

Întrerupt din cauza pandemiei, procesul de insolvenţă va fi reluat luna aceasta, motiv pentru care lichidatorul judiciar a publicat un raport de activitate, document din care rezultă că asociaţii Viorel-Vică GIUREA şi Marius-Cătălin BANEA au luat din firmă 15,86 milioane lei, bani pe care ar trebui să îi restituie (dacă deciziile instanţelor rămân definitive).

Un alt şmen al falitei AUTO SOFT SERVICE ROŢI SRL este aşa-zisa investiţie de 2,5 milioane lei în JANTE ŞI ANVELOPE SRL Fundeni (CUI/CIF: 24466270)… firmă aflată în faliment şi la care Simona GIUREA este asociat majoritar şi a îndeplinit atribuţii de administrator.

Raportul menţionat mai vorbeşte de „sesizarea organelor de urmărire competente pentru cercetarea infracţiunii de fals” în ceea ce îl priveşte pe Viorel-Vică GIUREA (care a fost administrator la AUTO SOFT SERVICE ROŢI SRL) şi de „soluţionarea definitivă a procesului penal„.

Practicianul RTZ & PARTNERS SPRL Filiala Bucureşti susţine că va continua „efectuarea demersurilor prevăzute de legea insolvenţei pentru strângerea probelor necesare în vederea formulării unor acţiuni prin care să solicite atragerea răspunderii persoanelor care se fac vinovate de starea de insolvenţă a debitoarei”… ceee ce e foarte bine, numai că ar trebui să se grăbească, pentru că există un termen de prescripţie pentru formularea unor astfel de solicitări.

Şi tot legat de cererea de atragere a răspunderii… mi se pare ciudat că MICHELIN, GOODYEAR, CONTINENTAL şi PIRELLI acceptă cu atâta detaşare ţepe de milioane (sau zeci de milioane) şi probabil continuă colaborarea cu „moştenitoarea” afacerii. Asta după ce s-a văzut că garanţiile de vreo 5 milioane lei au existat doar pe hârtie. Poate că acele creanţe din tabel ar trebui verificate şi de Fisc/Antifraudă, nu doar de administratorul judiciar. (sursa foto: facebook.com/viorel.giurea.79)

DOCUMENTE ATAŞATE:
AUTO SOFT SERVICE ROŢI SRL – Raport de activitate al lichidatorului judiciar (august 2020)

AUTO SOFT SERVICE ROŢI SRL – Tabel definitiv consolidat rectificat/completat

CITIŢI ŞI:
Sute de facturi şi milioane de euro neîncasate de CONTINENTAL, GOODYEAR, MICHELIN şi PIRELLI