AUTO TECHNIC: Firma senatorului PISTRU a intrat direct în faliment… deşi figurează ca fiind sub urmărire penală

AUTO TECHNIC SRL Arad (CUI/CIF: 14362060) – firmă deţinută de actualul senator Eusebiu-Manea PISTRU-POPA (deputat în legislatura trecută) – a intrat direct în faliment, la propria cerere, decizia fiind pronunţată în Dosarul nr.22/108/2021. Tribunalul Arad încă nu s-a îndurat să publice sentinţa în BPI!

În cadrul procedurii simplificate, CII GRIGORIE FLORIN (practicianul propus de debitoare şi care, în cârdăşie cu Fiscul, a mânărit falimentul REINIGUNG GOLD SRL – detalii AICI) va îndeplini atribuţiile de lichidator judiciar provizoriu, iar data de 22 februarie 2021 este termenul limită pentru înscrierea la masa credală.

Înfiinţată în 2001, AUTO TECHNIC SRL a funcţionat ca reprezentanţă/dealer FORD, dar problema mare este că la Registrul Comenţului figurează cu menţiunea «urmărire penală»… situaţie care nu prea permite falimentul/lichidarea firmei. Conform presei locale/regionale, primul dosar penal care vizează AUTO TECHNIC SRL este din 2013 (AICI), iar un altul, în care apare şi Georgică CORNU, ar fi de prin 2015 (AICI).

Desigur, există şi posibilitatea ca dosarele să fi fost închise, iar Registrul Comerţului să nu fi actualizat situaţia societăţii. Pentru orice eventualitate, voi sesiza instanţa care judecă dosarul de insolvenţă şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti… că în lichidator şi în Fiscul arădean nu am nicio bază.

Conform site-ului ANAF, societatea AUTO TECHNIC SRL Arad figura la 31 decembrie 2020 cu obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de 3.416.582 lei, sumă care nu include accesorii. (sursa foto: baricada.ro)