B.H.L. LOGISTIC: Insolvenţă la un transportator care se laudă cu 125 de autotrenuri complete

Înfiinţată în martie 2010, B.H.L. LOGISTIC SRL Sibiu (CUI: 26675842) se ocupă cu „transporturi rutiere de mărfuri şi activităţi conexe transporturilor rutiere” şi pe data de 13 aprilie 2018 s-a cerut în insolvenţă. În cererea introductivă, debitoarea susţine că „în ultimii 3 ani, domeniul transporturilor rutiere de mărfuri, în special cel internaţional, s-a confruntat cu probleme majore pornind de la lipsa comenzilor, lipsa personalului calificat până la creşterea costurilor de întreţinere a autovehiculelor şi diminuarea preţurilor pentru serviciile prestate. În general, acest domeniu de activitate a fost afectat nu doar în România, ţară în care numeroase societăţi de transport au fost nevoite să-şi închidă porţile, ci şi multe din ţările din vestul Europei”

Deţinută de compania slovacă BHA MANAGEMENT K.S. – 95% şi de austriaca Elisabeth BLOCHBERGER (35 de ani) – 10%, B.H.L. LOGISTIC SRL a mai precizat în documentaţia depusă la Dosarul nr.784/85/2018 că „deşi a investit masiv în dezvoltarea parcului auto, ajungând să deţină 125 de autotrenuri complete, s-a confruntat cu probleme majore în privinţa personalului calificat, dar în special cu probleme privind creşterea cheltuielilor lunare şi scăderea veniturilor”, iar în ultimul exerciţiu financiar (2017) a înregistrat o pierdere contabilă de aproape 12 milioane lei.

Judecătorul sindic Elena TRIF de la Tribunalul Sibiu a admis cererea pe 23 aprilie 2018, a dispus deschidrea procedurii generale de insolvenţă şi a numit FRACTAL INSOLVENŢĂ SPRL Bucureşti în funcţia de administrator judiciar provizoriu, cu o remuneraţie iniţială de 1.000 lei/lună.

Instanţa a stabilit data de 7 iunie 2018 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 2 iulie 2018 – ora şi locul nu au fost comunicate (administratorul judiciar încă nu a publicat notificarea privind deschiderea procedurii).

La finalul anului 2016, B.H.L. LOGISTIC SRL înregistra datorii de 28 milioane lei, iar activele imobilizate erau evaluate la 18,85 milioane lei… şi va fi interesant de urmărit cum au evoluat aceşti indicatori în 2017, eventual şi în primele luni din acest an, în condiţiile în care site-ul bhl-logistic.com lasă de înţeles că afacerea – inclusiv flota auto – a fost mutată pe BHL PRODUKTION SRL Sibiu (CUI: 30646047), firmă înfiinţată în 2010, dar care nu a raportat activitate până în 2016.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.784/85/2018, al debitoarei B.H.L. LOGISTIC SRL Sibiu, este programat pe 7 septembrie 2018. (sursa foto: bhl-logistic.com)

DOCUMENT ATAŞAT:
B.H.L. LOGISTIC SRL – Încheiere de deschidere a procedurii insolvenţei în formă generală