BAFRO FOREST IMPEX a intrat direct în faliment… şi declară datorii cu 10,81 milioane lei mai mari faţă de cele din bilanţul pe 2017; care sunt termenele procedurii (nepublicate pe portalul instanţelor!)

Înfiinţată în decembrie 2013, societatea BAFRO FOREST IMPEX SRL Vădeni (CUI: 32597463) se ocupă de „comerţ cu ridicata nespecializat”, este deţinută de turcii Bilgin CEBECI şi Fatih CAKIR, iar până recent a fost administrată de românca Gabriela CAKIR.

Spun „a fost” (administrată) pentru că firma brăileană a intrat direct în faliment pe data de 20 august 2018, la propria cerere, demers care pare justificat de rezultatele consemnate în 2017, dar care prezintă câteva ciudăţenii demne de luat în seamă (eventual şi de nişte procurori).

În sentinţa publicată în BPI se spune că „potrivit listei creditorilor depusă la dosar, debitoarea înregistrează datorii în cuantum total de 16.379.680 lei„! Suma este cu 10,81 milioane lei mai mare faţă de cea menţionată în bilanţul aferent anului trecut (5,57 milioane lei) şi, dacă nu provine ca urmare a unui control al Fiscului, pare a fi rezultatul unor „inginerii financiare”.

Un alt aspect dubios al acestui faliment este reprezentat de faptul că Tribunalul Brăila nu a publicat pe portalul instanţelor de judecată informaţiile esenţiale pentru creditori, cum ar fi termenele procedurii (am mai scris AICI despre această situaţie).

Magistratul care a dispus deschiderea procedurii simplificate (faliment) în Dosarul nr.1637/113/2018 se numeşte Daniela VICOL, iar în funcţia de lichidator judiciar provizoriu a fost numit practicianul propus de debitoare, CII LAZĂR MIHAELA, care va primi o remuneraţie iniţială de 1.500 lei/lună.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor este 24 septembrie 2018, iar prima şedinţă a Adunării Creditorilor urmează să se întrunească pe 8 octombrie 2018, la sediul lichidatorului judiciar (ora nu a fost comunicată).

După cum se poate observa, termenele procedurii au fost stabilite „foarte în scurt” pentru un faliment de o asemenea valoare (16,38 milioane lei) şi sugerează că există un interes ca firma să fie îngropată în cel mai scurt timp (cu tot cu datorii, desigur). O ultimă dovadă în acest sens este şi programarea următorului termen de judecată pe 16 octombrie 2018, adică la mai puţin de două luni de la deschiderea procedurii.

DOCUMENT ATAŞAT:
BAFRO FOREST IMPEX SRL – Încheiere de deschidere a procedurii falimentului în formă simplificată